HAM Tennispalatsi

Avoinna tänään 11-19

  • Ti – Su 11–19
  • Ma Suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatsi sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset meille julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi Reittioppaasta.

Yhteystiedot

Liput

  • Normaali pääsymaksu  10 €
  • Alennettu pääsymaksu  8 €
  • Alle 18-vuotiaat  0 €
  • HAM-galleria ja maksuton puoli  0 €
  • Museoliiton museokortilla  0 €
    Osta museokortti meiltä  64,90 € (1.1.2018 alkaen 68,00 €)

Osaan museota pääsee aina ilmaiseksi!

Lisätietoja lippujen hinnoista

Opastukset ja työpajat

Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla.

 

Tutustu opastustuksiin ja taidepajoihin

Saavutettavuus

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM:in lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kouluille ja päiväkodeille

HAM tarjoaa peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia opastuksia ja taidepajoja. Opastus kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Opastukset ja taidepajat koululaisille

HAMin ja Ateneumin työpajoja kirjastoissa ja vanhusten palvelukeskuksissa

4.11.2016 11:40

Kurpitsatyöpaja © HAM / Maija Toivanen
Kurpitsatyöpaja © HAM / Maija Toivanen

Helsingin kaupunki ja Ateneumin taidemuseo kutsuvat helsinkiläiset kulttuurimatkalle omaan kotikaupunkiinsa. Meillä HAMissa on parhaillaan esillä aikamme merkittävimpiin nykytaiteilijoihin kuuluvan japanilaisen Yayoi Kusaman töitä ja Ateneumissa Pohjoismaiden laajin katselmus yhden modernin taiteen kiinnostavimman taiteilijan, italialaisen Amedeo Modiglianin töistä.

”Helsinkiläiset voivat inspiroitua maailmanluokan taiteesta arjessaan, museoissa taikka kotikulmillaan. Tuomme Kusaman ja Modiglianin näyttelyiden teemoista työpajoja kirjastoihin ja vanhusten palvelukeskuksiin. Näin taide-elämys tarjotaan myös niille helsinkiläisille, joiden on vaikea päästä museoon omin voimin”, Helsingin kaupunkimarkkinoinnin päällikkö Saila Machere iloitsee.

HAM toteuttaa neljässä kaupunginkirjaston toimipisteessä Yayoi Kusaman näyttelystä ammentavan Kurpitsavillitys-työpajan. Kurpitsa on kiehtonut Kusamaa lapsuudesta saakka ja se nähdään toistuvana teemana hänen teoksissaan.

Töölön, Jakomäen, Itäkeskuksen ja Kannelmäen kirjastoissa järjestettävissä työpajoissa tutustutaan Kusaman maailmaan ja tehdään piirtäen, leikaten ja liimaten mobile-mallisia kurpitsoita. Työpajat käynnistyvät 3.11. Jakomäen kirjastosta.

Työpajoihin on vapaa pääsy eikä niihin tarvitse ilmoittautua. Työpajoihin osallistuneet aikuiset saavat vapaalipun Yayoi Kusaman näyttelyyn. Alle 18-vuotiaille on museoon aina vapaa pääsy.

Ateneum vie Amedeo Modiglianin näyttelyyn pohjautuvia työpajoja Kustaankartanon, Kinaporin ja Roihuvuoren palvelukeskuksissa asuville senioreille. Vuorovaikutteisiin käynteihin liitetään taiteen tarkastelua, työpajamaista työskentelyä sekä museokäynti Ateneumiin.

Kurpitsavillitys-työpajat

to 3.11. klo 16-19 Jakomäen kirjasto

la 12.11. klo 11-14 Kannelmäen kirjasto

la 19.11. klo 11-14 Töölön kirjasto

la 26.11. klo 11-14 Itäkeskuksen kirjasto

Tervetuloa nauttimaan Helsingin rikkaasta kuvataidesyksystä!

Yayoi Kusama: In Infinity HAMissa

Amedeo Modigliani Ateneumin taidemuseossa

Kalenteri

Kalenteri