HAM Tennispalatsi

Avoinna tänään 11-19

  • Ti – Su 11–19
  • Ma Suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatsi sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset meille julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi Reittioppaasta.

Yhteystiedot

Liput

  • Normaali pääsymaksu  10 €
  • Alennettu pääsymaksu  8 €
  • Alle 18-vuotiaat  0 €
  • HAM-galleria ja maksuton puoli  0 €
  • Museoliiton museokortilla  0 €
    Osta museokortti meiltä  64,90 € (1.1.2018 alkaen 68,00 €)

Osaan museota pääsee aina ilmaiseksi!

Lisätietoja lippujen hinnoista

Opastukset ja työpajat

Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla.

 

Tutustu opastustuksiin ja taidepajoihin

Saavutettavuus

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM:in lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kouluille ja päiväkodeille

HAM tarjoaa peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia opastuksia ja taidepajoja. Opastus kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Opastukset ja taidepajat koululaisille

Suomi rakastui Kusamaan – ennätysyleisö HAMissa

23.1.2017 10:35

Yayoi Kusama: In Infinity houkutteli HAMiin vajaan neljän kuukauden aikana 225 000 kävijää. Se on Helsingin taidemuseon kaikkien aikojen kävijäennätys. Edellinen ennätys oli vuodelta 2016, jolloin Ai Weiwei@Helsinki –näyttelyssä vieraili viiden kuukauden aikana 119 000 taiteen ystävää. Vilkkaimpina päivinä Kusaman näyttelyssä vieraili lähes seitsemän tuhatta kävijää.

Aikamme merkittävimpiin nykytaiteilijoihin kuuluvan japanilaisen Yayoi Kusaman (s. 1929) näyttely on ollut myös todellinen somehitti. Instagramissa näyttelyn kuvia on kävijöiden toimesta jaettu tuhansittain ja HAMin Facebook-sivu on kävijöiden aktiivisuuden ansiosta tavoittanut näyttelyn aikana lähes miljoona ihmistä.

”Pohjoismaisissa museoissa Kusaman näyttelyllä oli kävijöitä kaikkiaan 750 000. Oli upeata nähdä miten HAMissa yleisö nautti Kusaman taiteesta ja maailmasta. Sydämellinen kiitos kaikille kävijöillemme! Teitte näyttelystä syksyn tapahtuman.”
HAMin johtaja Maija Tanninen-Mattila

In Infinity oli ensimmäinen katsaus Suomessa Kusaman taiteeseen. Näyttely kattoi taiteilijan uran varhaiselta 1950-luvulta nykypäivään ja se oli esillä 7.10.2016–22.1.2017. Näyttelyn järjesti Louisianan modernin taiteen museo yhteistyössä Henie Onstad -taidekeskuksen, Moderna Museet/ArkDesin ja HAM Helsingin taidemuseon kanssa.

Muutoksia aukioloaikoihin ja pääsylippuhintoihin

HAMin näyttelytilat ja kauppa ovat suljetut 23.–25. tammikuuta näyttelyiden purkutöiden vuoksi. Alakerran näyttelytilat avataan yleisölle jälleen 26.tammikuuta klo 11. Taidemuseon yläkerran näyttelytilojen kiinniolon vuoksi pääsyliput 26.1.–2.3. alennettuun hintaan 5 €. Yläkertaan rakentuva Modernia elämää! avautuu yleisölle 3. maaliskuuta.

Kalenteri

Kalenteri