Saavutettavuustyökalut

Gilbert & George ja HAMin vuosi 2018

26.10.2017 9:20

Gilbert & George © HAM / Adam Monaghan

HAM esittelee syksyllä 2018 ensimmäistä kertaa Suomessa maailmankuulun taiteilijaparin Gilbert & Georgen näyttelyn. Taiteilijaparia on kuvattu ”eläviksi veistoksiksi”, he esiintyvät valokuvissaan mutta myös joka päiväisessä elämässään taiteensa ehdoilla. Heidän harkittu tyylinsä ja julkinen esiintyminen toimivat performanssin tavoin. He eivät ainoastaan tee taidetta vaan ovat sitä itse.

Vuoden 2018 toinen suurnäyttely Graffiti tarkastelee keväällä graffitin historiallisia juuria ja nykyisyyttä sekä erityisesti helsinkiläisen graffitikulttuurin yhteyttä kansainväliseen kenttään.

Pulutunneli, 1992

HAMissa nähdään vuoden 2018 aikana myös useita taidemuseon kokoelmiin liittyviä kokonaisuuksia, joiden nimiä ovat mm. Ulla Jokisalo, Jussi Kivi ja Tove Jansson. HAM-galleriassa ja HAM–kulmassa jatkuvat ajankohtaiset nykytaiteen esittelyt.

Tutustu tuleviin näyttelyihimme

Jussi Kivi: Odottamaton valoilmiö, 2013 © Jussi Kivi
Jussi Kivi: Odottamaton valoilmiö, 2013 © Jussi Kivi
Ulla Jokisalo: Monokkeli, Monocle, 2017 © Ulla Jokisalo
Tove Jansson Klovharussa © Per Olov Jansson
Tove Jansson Klovharussa © Per Olov Jansson