Saavutettavuustyökalut

Järvimaisema, Kalevalanmaa ja HAM

9.11.2017 14:57

Akseli Gallen-Kallelan Järvimaisema painettuna oopperan kuoron pukuihin Kalevalanmaa-teosta varten. Kuvassa asu sovituksessa oopperalaulaja Tatjana Romanova-Vorontsovan päällä. © HAM / Hanna Kukorelli
Akseli Gallen-Kallelan Järvimaisema painettuna oopperan kuoron pukuihin Kalevalanmaa-teosta varten. Kuvassa asu sovituksessa oopperalaulaja Tatjana Romanova-Vorontsovan päällä. © HAM / Hanna Kukorelli

HAMin kokoelmiin kuuluva Järvimaisema-maalaus on otettu osaksi Kansallisoopperan ja -baletin Kalevalanmaa-suurteoksen puvustusta. Teos on painettu oopperan kuorolaisten pukuihin, joista yhdessä muodostuu esitykselle taustan antava järvimaisema.

Akseli Gallen-Kallelan (1865-1931) kesäinen Järvimaisema kuvaa perinteistä suomalaista ihannemaisemaa. Eri taidemuotoja yhdistelevä Kalevalanmaa pohtii juuri näitä suomalaisuuden kulmakiviä: mikä on suomalaisuuden ydin ja ymmärrämmekö me juuriamme?

Kalevalanmaa Kansallisoopperassa 3.11.2017-9.2.2018. Järvimaisema-teos nähtävillä HAMissa helmikuun 2018 alkuun asti.

Akseli Gallen-Kallelan Järvimaisema (1985_12) painettuna oopperan kuoron pukuihin Kalevalanmaa-teosta varten. Kuvassa pukusuunnittelija Erika Turunen esittelee luonnospiirroksia. © HAM / Hanna Kukorelli
Akseli Gallen-Kallelan Järvimaisema (1985_12) painettuna oopperan kuoron pukuihin Kalevalanmaa-teosta varten. Kuvassa pukusuunnittelija Erika Turunen esittelee luonnospiirroksia. © HAM / Hanna Kukorelli
Kansallisoopperan Kalevalanmaa-teoksen kuoron puvuissa käytetty Akseli Gallen-Kallelan Järvimaisema on esillä HAMin ilmaispuolella 6.11. alkaen. Maalaus kuuluu HAMin kokoelmaan. © HAM / Hanna Kukorelli
Kansallisoopperan Kalevalanmaa-teoksen kuoron puvuissa käytetty Akseli Gallen-Kallelan Järvimaisema on esillä HAMin ilmaispuolella 6.11. alkaen. Maalaus kuuluu HAMin kokoelmaan. © HAM / Hanna Kukorelli