Saavutettavuustyökalut

Kaksi yhteisötaideteosta Jakomäkeen keväällä 2018

1.2.2018 19:14

Riikka Kuoppala ja Kaisa Salmi toteuttavat keväällä 2018 kaksi HAMin tilaamaa yhteisötaideteosta Jakomäessä.

Taiteilija Riikka Kuoppalan Jakomäen yllätystoimisto avautui tammikuussa. Toimisto ottaa vastaan pieniä ja isoja yllätysehdotuksia tavoitteenaan auttaa jakomäkeläisiä tutustumaan toisiinsa paremmin ja saada heidät pohtimaan elinympäristöään. Osa yllätyksistä toteutetaan yhdessä ehdottajien ja muiden jakomäkeläisten toimijoiden kanssa kevään 2018 aikana. Osallistu teokseen ja yllätä ystävä, sukulainen tai naapuri: yllatystoimisto.net.

Taiteilija Kaisa Salmen Kutosten kaltsit, performanssi-bileet! on taideteos Jakomäen kallioilla la 28.4.2018 kello 13-15. Eri yhteisöihin kuuluvien päähenkilöiden kalliosta kummunneista tarinoista rakennetaan yhteinen teos, joka liikuttaa tanssitaiteilija Alpo Aaltokosken suunnittelemilla liikkeillä kehoja ja viiden näyttelijän esittämillä päähenkilöiden tarinoilla mieliä. Muusikko Noora Salmi säveltää performanssi-bileisiin Kutosten kaltsien biisin ja joYe soittaa ja tanssittaa. Huippukokin valmistama yhteinen keittopiknik ravitsee lopuksi kehoja. Päähenkilöistä ja performanssista kuvataan dokumentti, joka esitetään mm. Jakomäessä.

Molemmat teokset ovat avoimia kaikille jakomäkeläisille! Teokset ovat osa HAMin Taidetta sataa Jakomäkeen -hanketta.

Teokset tulivat valituiksi HAMin järjestämässä avoimessa yhteisötaiteen haussa keväällä 2017. Hakemuksia tuli reilut 80 kappaletta. Olemme iloisia laajasta kiinnostuksesta, kiitos kaikille hakemuksensa jättäneille.

Lue lisää: Taidetta sataa Jakomäkeen!