Saavutettavuustyökalut

Guerrilla Girls HAMissa 1.9.2018

14.8.2018 9:05

Photo © Andrew Hindraker

Graffiti-näyttelyn loppuhuipennukseksi saamme HAMin vieraaksi Guerrilla Girls –ryhmän perustajajäsenen Frida Kahlon, joka on ollut mukana ryhmän kaikessa toiminnassa sen alusta asti. Ympäri maailmaa esiintynyt Frida Kahlo pitää HAMissa ryhmän toimintaa monipuolisesti esittelevän, elämyksellisen keikan. Kahlo esittelee Guerrilla Girls -ryhmän historiaa viimeisen 28 vuoden ajalta. Keikan jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä taiteilijalle.

Guerrilla Girls on taidemaailman ammattilaisten feministinen aktivistiryhmä, joka perustettiin New Yorkissa vuonna 1985. Vuosien saatossa jäseniä on ollut yli 55. Ryhmän jäsenet toimivat anonyymisti ja käyttävät gorillanaamareita sekä salaniminä kuuluisien, kuolleiden naisten nimiä. Näin heidän mukaan huomio kohdistuu itse asiaan eikä henkilöihin. Guerrilla Girls nostaa esiin taidemaailman epätasa-arvon ja vastustaa kaikenlaista syrjintää. He ovat järjestäneet eri puolilla maailmaa kymmeniä tapahtumia kadulla, organisoineet keskustelutilaisuuksia ja levittäneet julisteita ja tarroja, joissa on mm. tilastotietoa naisten osuudesta taidemaailmassa. Ryhmän motto on: ”Me olemme taidemaailman omatunto”. Guerrilla Girls vieraili Helsingin taidemuseossa ensimmäisen kerran vuonna 1993, Suomessa viimeksi vuonna 2011.

Guerrilla Girls HAMissa lauantaina 1.9.2018 klo 19.00-21.00, museon sulkeutumisen jälkeen.

Pääsylippu 20 €, samalla lipulla pääsee katsomaan myös HAMin näyttelyt saman viikonlopun aikana.