Saavutettavuustyökalut

Hanna-Mari Peltomäki Helsinki biennaalin projektipäälliköksi

14.9.2018 11:02

FM Hanna-Mari Peltomäki on valittu HAM Helsingin taidemuseoon Helsinki Biennaalin projektipäälliköksi. Peltomäki siirtyy tehtävään Tanssin talo ry:n toiminnanjohtajan tehtävästä. Vuonna 2011 alkaneen hanketyön tavoitteena oli Tanssin talon perustamis- ja rakennuttamispäätöksen aikaan saaminen. Peltomäki aloittaa uudessa Helsinki Biennaalin projektipäällikön tehtävässään 1.10.2018.

Helsinki Biennaali on kansainvälinen nykytaiteen tapahtuma. Vuoden 2020 biennaalin päätapahtuma sijoittuu Vallisaareen. Tapahtuma vahvistaa meren ja saariston käyttöä julkisena, kaikille kuuluvana yhteisenä tilana. Maija Tanninen-Mattila toivottaa Hanna-Mari Peltomäen lämpimästi tervetulleeksi HAMin biennaalitiimiin: ”Osana Helsingin merellistä strategiaa Helsinki Biennaali vahvistaa Helsinkiä monipuolisena ja kansainvälisenä kulttuurikaupunkina. Hanna-Mari Peltomäki tuo tiimiimme osaamista ja kokemusta vaativien kulttuuriprojektien ja tapahtumien kehittämisestä ja tuottamisesta.”

Hanna-Mari Peltomäki luonnehtii uutta tehtäväänsä: ”Biennaali tarjoaa mahdollisuuden luoda jotain uutta ja ainutlaatuista. Tapahtuma on erinomainen alusta rakentaa ja konkretisoida Helsingin kaupungin eri toimialojen välistä yhteistyötä sekä tuoda esille kotimaista taidetta ja osaamista. Tapahtumalla on suuri merkitys kaikille osapuolille ja koen sille asetetut tavoitteet erittäin mielenkiintoisiksi. Uuden kehittäminen on aina motivoivaa, ja on hienoa päästä osaksi HAMin huipputiimiä.”

Biennaaliin kutsutaan taiteilijoita toteuttamaan väliaikaisia taideteoksia. Biennaalin kuratoi HAM Helsingin taidemuseo. Monien eri toimijoiden samanaikainen ohjelmisto ja yhteistyö laajentavat tapahtumaa eri puolille kaupunkia. Projektipäällikkö vastaa biennaalin tuotannollisesta kokonaisuudesta Vallisaaren merellisessä ympäristössä sekä yhteistyökumppaneiden ja eri tapahtumatuottajien kanssa tehtävästä tiiviistä yhteistyöstä.

Hanna-Mari Peltomäellä on yli kahdenkymmenen vuoden työkokemus taide- ja kulttuurialan hallinto- ja tuotantotehtävistä niin taideorganisaatioista kuin kuntasektorilta. Hän on ollut Tanssin talo yhdistyksen palveluksessa vuodesta 2011 alkaen.