Saavutettavuustyökalut

THE MAJOR PIKKUJOULUT 1.12.

14.11.2018 9:25

BEARDMAS from THE BEARD PICTURES (2016)
© Gilbert & George. Courtesy White Cube

Karkaa joululauluja HAMin THE MAJOR PIKKUJOULUIHIN! HAMilla vietetään lauantaina 1.12. kaikille avoimia pikkujouluja, joissa pääset nauramaan itsesi kipeäksi Suomen ensimmäisellä stand-up -taidenäyttelyopastuksella, ottamaan potretin hauskassa valokuva-automaatissa sekä osallistumaan arpajaisiin, joissa pääsylipun kuitilla voi voittaa Gilbert & George -aiheisia palkintoja! Lisäksi ohjelmassa HAMin yleisöopastukset sekä lauantaipaja, jossa pääsee kokeilemaan posliininmaalausta.

Aikataulu:

11:00-19:00 Valokuva-automaatti ja joululahjapaketointi, HAM-kauppa
13:00-13:45 Gilbert & George -näyttelyn yleisöopastus suomeksi
13:00-16:00 Posliininmaalauspaja, HAM-paja
13:45-17:45 Kuittiarpajaiset tunnin välein, palkinnon nouto museokaupasta.
14:00-14:45 Odotin sinua ja Kuvitelmia vapaudesta -näyttelyiden yleisöopastus suomeksi
17:00-17:15 Ray Zambinon Gilbert & George -stand-up-opastus englanniksi
18:00-18:15 Jamie McDonaldin Gilbert & George -stand-up-opastus englanniksi

Näyttelyopastukset lähtevät HAM-salin edustalta, ja niihin osallistutaan pääsylipun hinnalla. Kuittiarpajaiset suoritetaan pääsylipun kuitin numerolla, pidä se siis tallessa ja voit voittaa upeita Gilbert & George -palkintoja! Valokuva-automaatin käyttö, museokauppalahjojen paketointi, lauantaipajaan osallistuminen sekä HAMin ilmaispuolen näyttelyt ovat maksuttomia.

Brittiläisen taiteilijaparin Gilbert & Georgen näyttely THE MAJOR EXHIBITION on heidän ensimmäinen merkittävä näyttelynsä Pohjoismaissa kahteenkymmeneen vuoteen. Suurin osa näyttelyn teoksista nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Gilbert & Georgen taide ilmentää heidän tunteitaan ja ajatuksiaan. Sen on tarkoitus haastaa, provosoida, kyseenalaistaa, hajottaa, innoittaa ja jopa järkyttää yleisöä. THE MAJOR EXHIBITION koostuu yli 50 suurikokoisesta teoksesta vuosilta 1991–2016, jotka nähdään Tennispalatsin kaarihalleissa 12.10.2018-24.2.2019

Ray Zambino on useasti palkinnotta jäänyt koomikko Skotlannista. Esityksissään hän yhdistelee mielellään lyhyitä vitsejä ja mielikuvituksen lentoa, minkä lisäksi hänellä on ilmiömäinen kyky tulla ymmärretyksi siitäkin huolimatta, että hän puhuu Skotlannin murteella. 

James Lórien MacDonald on suomalais-kanadalainen stand up -koomikko ja jokapaikan transsukupuolinen gay-mies, jonka tyylissä pirskahtelee älyllinen lapsellisuus. Hän on Helsingin Feminist Comedy Night -tapahtumien ja Feministisen komedia-akatemian perustaja. Lisäksi hän toimii myös Comedy Idiot Helsingin englanninkielisten iltojen sekä Punch Up! drag-, burleski- ja komediaklubin isäntänä.