Saavutettavuustyökalut

Tove Janssonin Leikki-luonnos esille Japanissa avautuvaan Muumi-teemapuistoon

7.2.2019 9:10

Tove Jansson: Leikki, 1955 © Moomin Characters Oy Ltd ™. Kuva: HAM / Hanna Kukorelli

HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin kuuluva Tove Janssonin Leikki-luonnos lähtee maaliskuussa esille Japanissa avattavaan Moominvalley Park –teemapuistoon. Luonnos esittää osaa Tove Janssonin vuonna 1956 Auroran lastensairaalaan tekemää seinämaalausta. Teemapuistoon valmistuu myös kopio koko lastensairaalan seinämaalauksesta samoin kuin Juhlat maalla –freskon kopio. Freskon Tove Jansson maalasi vuonna 1947 Helsingin kaupungintalon kellariravintolaan ja nykyään se on esillä HAM Helsingin taidemuseossa Tennispalatsissa.

Muumien maailmaa esittelevä teemapuisto on osa laajempaa, Tokion läheisyyteen marraskuussa 2018 avattua Metsä Village -nimistä puistokokonaisuutta, joka tarjoaa kävijöille mahdollisuuden kokea pohjoismaista tunnelmaa ja elämäntyyliä.