Saavutettavuustyökalut

Paweł Althamerin veistoksia esille HAM-Kulmaan 16.2. alkaen

13.2.2019 9:46

Paweł Althamer: Almech / Stefanie & Katharina, 2011 / © Kuva: Jens Ziehe, Berlin

Puolalaisen taiteilijan Paweł Althamerin (s. 1967) Almech-veistokset tulevat esille Tennispalatsin katutasossa sijaitsevaan HAM-kulmaan 16. helmikuuta alkaen. Teokset ovat osa HAMissa 29.maaliskuuta avautuvaa Paweł Althamer: I (am) –näyttelyä, joka esittelee taiteilijan monimuotoista ja yllätyksellistä tuotantoa yli kolmelta vuosikymmeneltä.

Almech-veistokset ovat saaneet nimensä Paweł Althamerin isän, Adam Althamerin, muovituotteita valmistavan tehtaan mukaan. Ne valmistuivat Althamerin näyttelyn aikana Deutsche Guggenheimissa Berliinissä syksyllä 2011. Teos valmistui näyttelyn edetessä ja koko tuotantoprosessi oli näkyvillä galleriatilassa työkoneista lähtien.

Osallistujat saivat ottaa osaa jalustarakenteen valintaan ja jopa teoksen tekoprosessiin eräänlaisina tehdastyöläisinä. Jokaisesta hahmosta otettiin silikoninen kuolinnaamiota muistuttava kasvovalu.  Muovikoneesta valuva muovi kuivui nopeasti ja vaati nopeaa työstöä.

Almech-teoksessa hierarkiat murtuvat – veistoksissa esiintyvät ja niiden tekemiseen osallistuivat finanssimaailman ja taidemaailman johtohahmot, näyttelyn yleisö ja museon palveluammattilaiset. Museovieraan rooli muuttui seuraajasta aktiiviseksi osallistujaksi.