Saavutettavuustyökalut

Uutuuskirja Paweł Althamerin taiteesta

15.5.2019 10:58

Kirja esittelee leikillisen kuvanveistäjän

Puolalainen Paweł Althamer (s. 1967) on kansainvälisesti ansioitunut taiteilija, jonka mittava näyttely on parhaillaan esillä HAMissa. Nyt hänen monitahoista taidettaan esitellään ensi kerran suomeksi kirjamuodossa, kun kaksikielinen teos Paweł Althamer – I (am) ilmestyy.

Kirjan nimi kiteyttää Althamerin taidetta läpileikkaavan kysymyksen: Kuka minä olen? Keitä me olemme yhdessä? Kuvanveistäjän koulutuksen saaneelle taiteilijalle päämäärä ei ole se, miltä lopputulos näyttää, vaan itse prosessi. Tärkeintä on leikkiä yhdessä.

Kirja kattaa Althamerin tähänastisen uran opiskeluajoista nykypäivään, ja dokumentoi myös HAMin näyttelyyn tuotetun uuden, yhteisöllisen installaation. Kirjassa saa äänen niin Althamer kuin hänen kanssaan taiteellista yhteistyötä tehneet henkilöt.

Paweł Althamer – I (am) -kirja on saatavilla HAM-kaupasta hintaan 28 euroa. Näyttely on avoinna 8.9.2019 asti.

PAWEŁ ALTHAMER – I (am)
Toim. Satu Metsola & Sanna Tuulikangas
Kustannusosakeyhtiö Parvs
2019
176 Sivua