Saavutettavuustyökalut

Tove Janssonin Lepo työn jälkeen -teosta konservoidaan 2.8.–20.9.

30.7.2019 13:18

Tove Jansson: Lepo työn jälkeen, 1945, Strömbergin Pitäjänmäen tehtaan ruokalan seinämaalaus.
© Tove Janssonin kuolinpesä. Kuva: HAM / Hanna Rikkonen

Tove Janssonin Lepo työn jälkeen -teosta konservoidaan HAMissa 2.8.–20.9. Teos on vuosien mittaan likaantunut ja paikoin vaurioitunut. Konservaattorimme kunnostavat teoksen näyttelyn aikana. Yleisöllä on mahdollisuus seurata konservointityötä näyttelytilassa ja esittää kysymyksiä.

Tove Jansson sai ensimmäisen merkittävän tilaustyönsä vuonna 1945 sähköteknisen alan teollisuusyritykseltä Oy Strömberg Ab:ltä. Tehtaan johtaja, Janssonien perhetuttu, tilasi seinämaalauksen Pitäjänmäen tehtaan ruokalaan. Tove halusi auttaa työntekijöitä rentoutumaan ja maalasi kuvauksen lepohetkestä.

Konservaattori on paikalla tiistaista perjantaihin klo 11.30–14 ja 14.30–16.

Konservointityön mahdollistaa Moomin Characters Oy:n tuki.