Saavutettavuustyökalut

HAMissa uusia näyttelyitä museon ovien avautuessa

20.5.2020 17:16

Kuva: HAM

HAM avautuu 2.6.2020. HAMin näyttävissä kaarihalleissa avataan kuvataiteilija Terike Haapojan ja kirjailija-dramaturgi Laura Gustafssonin näyttely Museum of Becoming. Ajankohtainen Museum of Becoming on kolmen teoksen kokonaisuus, jossa etsitään uudenlaisia tapoja ajatella ihmistä. Teoksissa pohditaan ihmisen suhdetta omaan yhteisöönsä, ympäristöön ja toisiin lajeihin. Ennakkotiedoista poiketen Museum of Becoming on esillä yleisölle tammikuuhun 2021 asti. Katharina Grossen näyttely siirtyy ja avautuu yleisölle maaliskuussa 2021.

Uuden nykytaiteen esittelyyn profiloituneessa HAM-galleriassa avautuu Enni Suomisen Mortarium -näyttely. HAMissa jatkuvat myös 40 vuotta Helsinkiin odotettu, maiseman ja mielen tulkitsija Vilho Lammen (1898–1936) näyttely sekä Sukupuolen sotkijat -näyttely, joka osallistuu viime vuosien keskusteluun sukupuolesta, erilaisista miehen ja naisen rooleista ja niiden rakentumisesta. Myös Tove Janssonin näyttely on avoinna yleisölle.

Yleisön sisäänkäynti museoon tapahtuu Tennispalatsin Eteläisen Rautatiekadun puoleisten ovien kautta. Tennispalatsin muut sisäänkäynnit ovat toistaiseksi suljettuina.

HAMin kuratoima ja tuottama nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali siirtyy kesälle 2021. Tennispalatsissa avautuva Laura Gustafssonin ja Terike Haapojan näyttely johdattelee biennaalin teemoihin. Sisätiloissa esillä olevien näyttelyiden lisäksi HAM tarjoaa julkisten teosten välityksellä helsinkiläisille ja Helsingissä vieraileville koko kaupungin kokoisen taidenäyttelyn, joka on avoinna 24/7. HAM tuottaa kesä- ja heinäkuussa näyttelyelämysten lisäksi monipuolisia digitaalisia sisältöjä näyttelykatsauksista taidepajoihin museon verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin. Museon tiloissa ei toistaiseksi järjestetä yleisötapahtumia.