Saavutettavuustyökalut

Helsinki testaa e-ennakkolippuja Kumpulan maauimalassa ja HAM Helsingin taidemuseossa

6.7.2020 13:04

Helsingin kaupungin kulttuuri ja vapaa-aika testaa sähköisten ennakkolippujen myyntiä kahdessa uudessa kohteessa tänä kesänä. Kumpulan maauimalan kokeilussa lippuja voi ostaa ennakkoon kahdelle sunnuntaiaamulle. HAM Helsingin taidemuseossa kokeilu on voimassa ainakin elokuun loppuun.

Ennakkolippujen myynti alkaa Kumpulan maauimalassa maanantaina 6.7. kello 12. Kertalipun voi ostaa sunnuntaiaamuille 12.7. ja 19.7. Sisäänpääsyaika ennakkolipuilla on näinä kahtena sunnuntaiaamuna klo 9.00–10.00. Uintiaikasuositus on Kumpulassa kaksi tuntia ja lipun voi ostaa Kumpulan maauimalan verkkokaupasta. Ennakkolippujen ostajien kesken arvotaan 20 ilmaislippua Kumpulan maauimalaan.

Kumpulan maauimalan ennakkolippu tarjoaa stressittömän aamunavauksen esimerkiksi lapsiperheille, sillä ennakkolippulaiset pääsevät hellepäivänä maauimalaan jonon ohi. Normaalihintaisia aikuisten ja lasten kertalippuja voi ostaa yhdellä ostokerralla viisi kappaletta. Ennakkolipputyyppejä on kolme: aikuisten lippu 5 euroa, 7–17-vuotiaiden lasten lippu 2,5 euroa ja 0–6-vuotiaiden lasten lippu 0 euroa, joka on kuitenkin varattava verkkokaupasta mikäli uimaseurueessa on mukana alle 6-vuotiaita.

Kumpulan maauimalan ennakkolippumyynti on lyhytaikainen kokeilu, jossa kerätään asiakaspalautetta liikuntapalvelujen verkkomaksamisen kehittämiseen. Kokeilun mahdollisesta jatkosta tiedotetaan myöhemmin.

HAM Helsingin taidemuseon ennakkolippuja voi ostaa haluamalleen ajankohdalle keskiviikosta 8.7. kello 10 alkaen HAMin verkkosivuilta. Lippujen ensimmäinen mahdollinen käyttöpäivä on keskiviikko 15.7. Liput ovat voimassa taidemuseon aukioloaikoina tiistaista sunnuntaihin kello 11.00–19.00. Yhdellä ostokerralla voi ostaa enintään 9 pääsylippua. Ennakkolipun ostaja saa käynnillään museon HAM-kaupan kertaostoksesta 15 prosentin alennuksen normaalihintaisten tuotteiden valikoimasta.

Kevään poikkeustilanne vauhditti ennakkolippujen myynnin kehittämistä. HAMissa ajatus verkkokaupasta oli ollut ilmassa jo aiemmin kesälle 2021 siirtyneen Helsinki Biennaalin yhteydessä. Kumpulassa poikkeuskevät synnytti tarpeen pitää erityistä huolta uimalan asiakasmääristä ja sen myötä turvavälien säilymisestä.

Verkkomaksamisen pääsylippukokeilu on poikkeuksellisen nopea ja ketterä Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan yhteinen pilotti ja osa toimialan digitalisaatio-ohjelmaa. Kehitystyön avulla kerätään dataa ja käyttäjäkokemuksia tulevaa varten, sillä Helsinki haluaa olla maailman toimivin kulttuurin ja vapaa-ajan kaupunki. Yhteistyökumppaneinamme tätä mahdollistamassa ovat verkkokaupan toimittaja Eventilla sekä maksunvälityspalvelu Bambora.

Kumpulan maauimalan verkkokauppa: https://ssl.eventilla.com/cal/kumpulanmaauimala
HAM Helsingin taidemuseon verkkokauppa avautuu HAMin verkkosivuilla keskiviikkona 8.7. kello 10.