Saavutettavuustyökalut

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee yleisötilaisuuksien henkilömäärärajoituksiin muutoksia

20.5.2021 18:01

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli kokouksessaan torstaina 20.5.2021, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa päätöstä kaikkien sisä- ja ulkotiloissa järjestettävien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä määräajaksi kuitenkin siten, että 1.6.2021 lähtien sisätiloissa voi oleskella enintään 10 henkilöä ja ulkotiloissa enintään 50 henkilöä. Ohjeessa edellytetään muun muassa, että tapahtumien henkilömäärä rajataan siten, että henkilöiden ja seurueiden väliin jää vähintään kaksi metriä. Ulkotilojen osalta tiloja voitaisiin eriyttää enintään 50 henkilön lohkoihin. Koordinaatioryhmä suosittelee, että päätös olisi voimassa 30.6.2021 saakka. Päätöstä tulisi muuttaa, mikäli epidemiatilanne kehittyy huonompaan suuntaan.

Koordinaatioryhmä suosittelee lisäksi, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaisi päätöstä tosiasiallisen etäisyyden pitämisestä julkisissa tiloissa tartuntatautilain väliaikaisen 58 d §:n perusteella 1.6.2021 alkaen edelleen 30.6.2021 saakka. Koordinaatioryhmä jatkovalmistelee edelleen rajoitusten asteittaista purkamista pääkaupunkiseudulla. Koordinaatioryhmä linjasi tänään, että kuntien asiakaspalvelutilojen rajatusta ja asteittaisesta avaamisesta linjataan kokouksessa ensi viikolla. Palvelutiloja pyritään avaamaan kesäkuun alusta alkaen, mikäli epidemiatilanne kehittyy suotuisasti, eikä ainakaan pahene. Ensi viikolla käsiteltäviin palveluihin kuuluu erityisesti kulttuurin ja vapaa-ajan tiloja kuten museoita, näyttelyjä, kulttuuritaloja, kirjastoja, uimahalleja ja maauimaloita.

Yleisölle avoimet asiakastilat, vuonna 2001 ja sitä myöhemmin syntyneiden lasten ja nuorten ohjatun harrastustoiminnan vuoroja ja nuorisotiloja lukuun ottamatta, pysyvät edelleen suljettuina. Osa uimahalleista on auki erityisuimakorttilaisille ja vuonna 1955 syntyneille ja tätä vanhemmille. Kirjastoissa on tarjolla rajattua palvelua. Esimerkiksi kaupunkien kaikki kulttuuritalot, museot ja näyttelytilat pysyvät edelleen suljettuina. Työväenopistojen lähiopetus on keskeytetty. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi.

Lue koko uutinen