Saavutettavuustyökalut

HAM avautuu yleisölle rajoitetusti 8. kesäkuuta

27.5.2021 16:10

Kuva: HAM

HAM Helsingin taidemuseo aukeaa yleisölle rajoitetusti tiistaina 8. kesäkuuta 2021. Samana päivänä Tennispalatsissa avautuu saksalaisen taiteilijan Katharina Grossen näyttely Chill Seeping from the Walls Gets between UsGrosse on tullut kansainvälisesti tunnetuksi suurikokoisista, tilallisista maalauksistaan, jotka hän ruiskumaalaa esineiden, arkkitehtuurin ja maiseman päälle. Ensimmäisessä yksityisnäyttelyssään Suomessa Grosse ottaa haltuunsa HAMin yläkerran molemmat kaarihallit. Esille tulee kaksi uutta teoskokonaisuutta, joissa taiteilija muuntaa näyttelytilat massiivisiksi, kokonaisvaltaisiksi tilataideteoksiksi.  

Tennispalatsissa jatkuvat kulttuurimonumentin värikkäästä historiasta ja nykypäivästä kertova Lallukka – Elämää taiteilijakodissa –näyttely sekä Perttu Saksan Valkoinen kaari -näyttely, jossa teosten aiheina on kuvanveistäjä Laila Pullisen jäämistö, erityisesti hänen käyttämänsä työkalut. Nähtävillä on myös Tove Janssonin näyttely sekä uuden nykytaiteen esittelyyn profiloituneessa HAM-galleriassa Inka Bellin näyttely Passage

HAMin näyttelytilat avataan pienelle asiakasmäärälle tavalla, jossa kävijät voivat tosiasiallisesti säilyttää vähintään kahden metrin etäisyyden muihin kävijöihin. Yhdessä tilassa voi olla enintään 10 henkilöä kerrallaan ja koko museossa enintään 50 henkilöä. Salivalvojat seuraavat tilannetta ja ohjeistavat asiakkaita siten, että riittävä väljyys tiloissa varmistetaan. Mahdollisessa jonotuksessa huolehditaan etäisyyksistä. Mahdollisuuksien mukaan avaamista tuetaan ennakkolipunmyynnillä tai –ilmoittautumisella.

HAMin aukioloajat muuttuvat

HAM Helsingin taidemuseo Tennispalatsissa on avoinna 8. kesäkuuta lähtien seuraavasti:

tiistaisin klo 10-17.30
keskiviikosta sunnuntaihin klo 11.30-19.00
maanantaisin museo on suljettu

HAM tarjoaa edelleen runsaasti taidetta myös verkossa

Sisätiloissa esillä olevien näyttelyiden lisäksi HAM tarjoaa edelleen runsaasti taidetta verkkosivuillaan. HAMin ja kaupunginmuseon tuottamassa verkkonäyttelyssä Outo arki valokuvat ja videoteokset haastavat samankaltaisella tunnelmallaan yleisöä näkemään rutiinien taakse. HAM tarjoaa kesän aikana verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa myös monipuolisia digitaalisia sisältöjä, kuten kurkistuksia näyttelyihin ja museotyön kulisseihin.

Lisätietoja HAMin avautumisesta tulossa HAMin verkkosivuille ja somekanaviin lähiaikoina.

Lue koko uutinen