Saavutettavuustyökalut

Julkisen taiteen amanuenssin sijaisuus HAM Helsingin taidemuseossa 

18.1.2023 14:20

HAM hakee sijaista julkisen taiteen amanuenssin vanhempainvapaan ajaksi 15.3.202315.4.2024. 

Etsimme työtoveria! HAM Helsingin taidemuseon julkisen taiteen yksikkö kuratoi ja tuottaa taideteoksia julkiseen tilaan ja huolehtii teosten ylläpidosta, niihin liittyvästä viestinnästä, tutkimuksesta, yleisösuhteesta ja kokoelmanhallinnasta. Julkisen taiteen amanuenssina päätehtäväsi on tuottaa ja kuratoida prosenttitaidehankkeita. Osallistut myös yksikkömme muun toiminnan suunnitteluun, toteuttamiseen ja kehittämiseen sekä annat asiantuntijapalveluita taidemuseon yleisöille ja yhteistyökumppaneille. 

Tehtävän vaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta sekä hyvä suomen ja englannin kielen taito. Tehtävä edellyttää vankkaa nykytaiteen, taidehistorian ja taidekentän tuntemusta. Tehtävään valittavalla tulee myös olla riittävä työkokemus yksikön tehtäviin soveltuvalta alalta, kuten kuvataideprojektien tuottamisesta, kuratoinnista ja projektinjohtamisesta. 

Vahvat yhteistyötaidot ja ongelmanratkaisu- ja organisointikyky ovat eduksi tehtävässä onnistumiseen. Arvostamme työkokemusta taidemuseoalalta, julkisen taiteen projekteista, tapahtumien tuottamisesta sekä kaupunkiorganisaatiosta. Prosenttitaidehankkeiden moniammatillisissa työryhmissä toimimiseen tarvitaan hyviä viestinnällisiä valmiuksia, tilannetajua ja tavoitteellisuutta.  

Tarjoamme kiinnostavan tehtävän, jossa pääset perehtymään laajasti julkisen taiteen prosesseihin ja monimuotoisiin tuotantoihin.  

Palkka 3281,23 € / kk sekä mahdollinen työkokemuslisä. 

Haku päättyy sunnuntaina 5.2.2023. Lähetäthän hakemuksesi (enintään kaksi A4-arkkia) ja ansioluettelosi pdf-tiedostoina osoitteeseen taru.tappola(at)hamhelsinki.fi. Otsikoi viestisi: HAKEMUS, HAM amanuenssi, oma nimesi. Nimeä myös liitteet siten, että niissä näkyy nimesi.  

Lisätietoja tehtävästä antaa julkisen taiteen päällikkö Taru Tappola, p. 050 5261496 tai 09 31087077. Yhteydenotot soittoaikoina ma 23.1. klo 14:30–16, pe 27.1. klo 9:30–11, ma 30.1. klo 15–16:30 ja to 2.2. klo 9:30–11. 

HAM Helsingin taidemuseo hoitaa ja kartuttaa helsinkiläisten omaa taidekokoelmaa, johon kuuluu yli 10 000 teosta. Kokoelmaan kuuluvat myös kaupungin julkiset taideteokset. Tennispalatsiin keskittyvissä kotimaisissa ja kansainvälisissä näyttelyissään HAM tuo esille modernia taidetta ja nykytaidetta. HAM vastaa myös nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaalin tuotannosta ja Uudenmaan alueen alueellisesta taidemuseotehtävästä. HAMin henkilöstö ja toiminta siirtyivät 1.1.2023 alkaen säätiöön, joka on osa Helsingin kaupunkikonsernia.