Saavutettavuustyökalut

Helsinki-päivä HAMissa

Helsinki-päivä • Tennispalatsi • Soveltuu kaikille
Ilmainen • Ei ilmoittautumista

  • 12.6. 11.00-19.00

Ohjelma:

Klo 11–19 Tölöläbin äänimaisema kommentoi Paweł Althamerin veistoksia taidemuseon toisessa kerroksessa.

Klo 12–16 Todellisuusmatkat

Mistä todellisuudesta tulet? Mitä haluat löytää? Astu kultaiseen bussiin, joka vie sinut haluamaasi todellisuuteen. Oppainasi toimivat Todellisuuden tutkimuskeskuksen Utopiakonsultit. Todellisuusmatkojen kesto on 10–15 min, ja esitys tapahtuu yhdelle ihmiselle kerrallaan Paweł Althamerin kultaisessa bussissa nimeltä Dreamer, joka löytyy museon edestä Pohjoisen Rautatiekadun uloskäynnin vierestä. Todellisuusmatkalle otetaan asiakkaita saapumisjärjestyksessä.

Klo 13-16 Nonstop-sarjakuvatyöpaja HAM-pajassa, kaikenikäisille, alle 10-vuotiaat aikuisen seurassa.

Klo 14 ja 15 Tanssija Ken Main buto-esitys

Kansainvälisesti tunnustettu buto-mestari Ken Mai on tanssinut yli 30 vuotta. Hänen zen-filosofiasta ammentavat teoksensa elävät vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Ken Main tanssiteokset tapahtuvat Paweł Althamerin hiljaisessa installaatiossa Uusi teos.

Klo 16 Tölöläbin musiikkiesitys

Tölöläb on vuonna 2014 perustettu elektronisen musiikin yhtye, joka tunnetaan ennakkoluulottomasta lähestymistavastaan kaikkea musiikkia kohtaan. Tölöläbin soitossa yhdistyvät puupuhaltimet, improvisaatiot ja elektroniikka.

Klo 16–18 Ajelu kultaisella bussilla taiteilijoiden kanssa

Paweł Althamerin liikkuva teos Dreamer vierailee Helsingissä muutaman kerran näyttelyn aikana. Yleisöllä on mahdollisuus astua mukaan bussiin matkalle ei minnekään, ennalta arvaamattomille reiteille. Matkalla oppaina toimivat taiteilijat Kaisa Salmi, Vappu Rossi ja Otto Karvonen. (etukäteisilmoittautuminen hamvaraukset@hel.fi). Bussikierros on täynnä, ei ilmoittautumisia. 

Klo 17 Toimittaja Minna Joenniemi haastattelee Hanna-Reetta Schreckiä ja Camilla Granbackaa. Schreck on kirjoittanut Ellen Thesleffistä kirjan Minä maalaan kuin jumala ja kuratoinut samannimisen näyttelyn HAMiin. Granbacka on kuratoinut Villa Gyllenbergissä olevan Sigrid Schaumanin näyttelyn, ja kirjoittanut taiteilijasta kirjan Taide ja tunteet. Sigrid Schaumanin elämä. Kirjailijat signeeraavat teoksiaan keskustelun jälkeen.

Ilmainen sisäänpääsy taidemuseon kaikkiin näyttelyihin koko Helsinki-päivän ajan.

Ellen Thesleff: Thyra Elisabeth, 1892 / Kuva: Hanna Kukorelli