Saavutettavuustyökalut

Hombre SUK: Graffitityöpaja

Työpaja • HAM Graffitikulma (Tennispalatsi, Eteläinen Rautatiekatu 8, Helsinki) • Soveltuu nuorille
Ilmainen • Ilmoittautuminen etukäteen

  • 5.8. 11.00-19.00

HAM Graffitikulmassa järjestetään yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin kanssa 14-17-vuotiaille nuorille suunnattu yksipäiväinen työpaja taiteilija Hombre SUK:in (Pablo Fontagnier) ohjauksessa. Päivä tarjoaa katsauksen graffititaiteen historiaan, tietoa terveyteen liittyvistä ja oikeudellisista asioista sekä käytännön harjoittelua, niin että osallistujat saavat hyvät eväät oman taiteen tekemiseen.

Kieli: Työpaja on englanninkielinen.
Kesto: klo 11-19 (välissä omakustanteinen ruokatunti).

Ohjelma

A) TEORIAA — HISTORIAA

Mitä graffiteilla tarkoitetaan?
Style-Writing / Tyylin kehittyminen
Mikä motivoi graffititaiteilijaa?
—OIKEUDELLISIA SEIKKOJA
—STUDY OF STYLE ja oman pseudonyymin harjoitteleminen
—MATERIAALIOPPIA: Spraymaalit, Caps, Marker

B) KÄYTÄNNÖN TEKEMISTÄ

Ilmoittautuminen

Osallistuminen työpajaan on maksutonta, mutta osallistujamäärä on rajoitettu 12 osallistujaan. Ilmoittaudu osoitteeseen hamvaraukset@hel.fi. Ilmoita nimesi, ikäsi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi ilmoittautumisen yhteydessä. Vielä muutama paikka jäljellä!

Hombre SUK

Hombre SUK (Pablo Fontagnier, synt. 1981) on saksalainen graffititaiteilija. 1995 hän ryhtyi ensi kerran tekemään taidetta sprayaamalla aloittaen klassisella style writing -tyylillä kunnes innostui tekemään hahmoja (characters). Siitä pitäen hän on käyttänyt sekä spraymaaleja että pixeleitä ja bittejä. Tämä yhdistelmä on vaikuttanut voimakkaasti hänen tyyliinsä, joka on saanut innoitusta myös sarjakuvasta ja sarjakuvanovelleista. Hombre SUKia pidetään niin kotimaassaan Saksassa kuin myös ulkomailla yhtenä johtavista graffitihahmotaiteilijoista. Hänen töitään voi nähdä mm. Berliinissä, Bilbaossa, Eindhovenissa, Jerusalemissa, Moskovassa, New Yorkissa, Shanghaissa, Varsovassa ja Zürichissä.

Goethe-Institut Finnland

Työpaja järjestetään yhteistyössä Goethe-Institutin kanssa. Goethe-Institut e.V. on Saksan liittotasavallan kulttuuri-instituutti, joka toimii maailmanlaajuisesti. Goethe-Institut haluaa herättää kiinnostusta saksan kieleen ja tukea sen opiskelua. Se tekee myös kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä. Välitämme monipuolista ja ajankohtaista tietoa saksalaisesta kulttuurista, yhteiskunnasta ja poliittisesta elämästä. Goethe-Institutin kulttuuri- ja koulutusohjelmat tuottavat kulttuurien välistä vuoropuhelua ja osallistavia elämyksiä. Ne edistävät kansalaisyhteiskunnan rakentumista ja maailmanlaajuista liikkuvuutta.