Saavutettavuustyökalut

Kaupunkikierros

Pääsylipun hinnalla • Ilmoittautuminen etukäteen

  • 29.4. 16.00
  • 6.5. 14.00
  • 20.5. 14.00
  • 27.5. 14.00
  • 10.6. 14.00
  • 17.6. 13.00

Miten Modernia elämää! -näyttelyssä esiteltävät modernismin uudet tuulet näkyvät ympäristössämme edelleen? Kaupunkikierroksilla tutustutaan näyttelyn teemoihin esimerkiksi opastetuilla arkkitehtuuri- ja Instawalk-kierroksilla.

17.6.
Alvar Aallon keskustasuunnitelma

Järjestäjä: Alvar Aalto -museo

Alvar Aalto työskenteli yli vuosikymmenen ajan Helsingin keskustasuunnitelman parissa. Lopulta suunnitelmasta toteutuivat vain Finlandia-talo ja Sähkötalo. Asiantuntijaoppaat professori, dipl.ins. Pentti Murole, ympäristöneuvos Jussi Rautsi sekä Alvar Aalto -säätiön intendentti Mia Hipeli perehdyttävät kuulijat Aallon keskustasuunnitelmaan.

Kierros alkaa HAMin aulasta klo 13 näyttelyyn tutustumisella, jonka jälkeen siirrytään Töölönlahden alueelle. Kierrokselle voi osallistua pääsylipun hinnalla, eikä sille tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Kierroksen kokonaiskesto on noin 1 h. Opastus suomeksi.

Menneet tapahtumat

29.4. klo 16
Arkkitehtiparin moderni koti – opastus Aaltojen kotitaloon

Järjestäjä: Alvar Aalto -museo
Paikkavaraukset etukäteen: riihitie@alvaraalto.fi

Alvar Aalto -museon intendentti Mia Hipeli ja arkkitehti Jonas Malmberg johdattavat kävijät kierrokselle Alvar ja Aino Aallon kotitaloon.

Kierros tapahtuu Aaltojen kotitalolla, osoite Riihitie 20, 00330 Helsinki. Hinta 18€, opiskelijat ja eläkeläiset 9€, alle 18v huoltajan seurassa 0€. Liput opastukselle voi lunastaa kohteelta ennen kierroksen alkua käteisellä tai pankkikortilla. Kierroksen kesto on noin 1,5 h. Opastus suomeksi. Kierrokselle mahtuu max. 20 hlöä.

6.5. klo 14
Modernia valokuvausta – Instawalk

Järjestäjä: Suomen valokuvataiteen museo

Valokuvataiteen museo järjestää opastetun Instawalkin, jossa aiheena modernista valokuvauksesta tutut uutta ilmaisua edustavat rohkeat kuvakulmat ja rajaukset, lähikuvat, ohikiitävät hetket ja liikkeen tallentaminen. Kaikki tämä sopii mainiosti myös luovan kännykkäkuvauksen teemaksi.

Instagram-kävelyllä kuvataan ja jaetaan kuvia käyttäen Instagram-sovellusta. Kierros lähtee HAMin aulasta lippukassojen edustalta klo 14. Osallistujat käyttävät omia älypuhelimia. Instagram-sovelluksen käyttö edellyttää sen lataamista puhelimeen, mutta ennakko-osaamista sovelluksen käytössä ei vaadita. Halukkaat voivat perehtyä Instagram-sovelluksen käyttöön ennen kävelyä. Opastusta on tarjolla HAM-salissa klo 13.30–14. Myös kävelyn aikana voi kysyä vinkkejä Instagramin käyttöön ja hashtagien saloihin. Noin tunnin kestävän kuvauskierroksen päätteeksi kokoonnutaan takaisin HAM-saliin, jossa katsotaan yhdessä kierroksella syntyneitä kuvia. Kierros on maksuton ja järjestetään suomeksi. Kierrokselle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

20.5. klo 14
Arkkitehtuurikierros

Järjestäjä: Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuurimuseo järjestää opastetun kaupunkikierroksen Helsingin keskustassa. Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kauste opastaa kävelijät halki keskustan kierrokselle, jossa tarkastellaan modernin Helsingin muotoutumista ja historiaa arkkitehtuurin kerrostumien kautta.

Suomenkielinen kierros lähtee HAMin aulasta lippukassojen edustalta klo 14. Kierros on maksuton ja sen kokonaiskesto on noin 1,5 h. Kierrokselle ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

27.5. klo 14
Veistoskierros-Instawalk

Järjestäjät: Suomen valokuvataiteen museo ja HAM.
Lähtö Suomen Kansallisoopperan edestä.
                                                

Valokuvataiteen museo ja HAM järjestävät yhteistyössä Instawalkin, jossa tutustutaan oppaan johdolla julkisiin moderneihin veistoksiin Instagram-sovellusta hyödyntämällä. Veistoskierroksella kuullaan veistoksiin liittyvää tietoa ja tarinoita sekä jaetaan kierroksen aikana syntyviä valokuvia käyttäen Instagram-sovellusta. Kierrokselle voi osallistua myös järjestelmäkameran kanssa tai kokonaan ilman kameraa.

Kierros lähtee Suomen Kansallisoopperan edestä klo 14 ja päättyy Sibelius-monumentille. Osallistujat käyttävät omia älypuhelimia. Instagram-sovelluksen käyttö edellyttää sen lataamista puhelimeen, mutta ennakko-osaamista ei tarvita, sillä kävelyn aikana voi kysyä vinkkejä sovelluksen käyttöön ja hashtagien saloihin. Valokuvataiteen museon tuottaja Laura Porola päivystää Kansallisoopperan edessä klo 13.30 alkaen ja tarjoaa myös ennen kierrosta opastusta Instagram-sovelluksen käyttöön.

Kierroksen kesto on reilu tunti ja se on suomenkielinen. Kierros on maksuton, eikä sille tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tervetuloa mukaan!

10.6.
Veistoskierros

Järjestäjä: HAM. Kierros lähtee Suomen Kansallisoopperan edestä.

Veistoskierroksella tutustutaan oppaan johdolla julkisiin moderneihin veistoksiin ja kuullaan niihin liittyvää tietoa ja tarinoita. Kierros lähtee Suomen Kansallisoopperan edestä klo 14 ja päättyy Sibelius-monumentille. Kierroksen kesto on reilu tunti ja se on suomenkielinen. Kierros on maksuton, eikä sille tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tervetuloa mukaan!