Saavutettavuustyökalut

Modernia elämää! -tapahtumalauantai

Tapahtumapäivä • Tennispalatsi
Pääsylipun hinnalla • Ei ilmoittautumista

  • 11.3. 12.00-16.00

Tapahtumalauantaisin HAM tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikille näyttelykävijöille. Ensimmäisessä tapahtumalauantaissa keskitytään 1920–30-lukuihin, pohditaan kuluttamista ja eläydytään modernin elämän juhliin ja unelmiin. Luvassa musiikkia, taidepaja, johdatusta rakastettujen esineiden maailmaan, keskustelua sekä tietoa että tarinoita Helsingistä.

Modernin elämän juhlaa ja unelmia jazzin tahtiin!

klo 11
HAM avataan

klo 12 ja 13
Aili Ikonen Duo goes jazz!
Upeaääninen jazzkuningatar Aili Ikonen tulkitsee näyttelysalissa iki-ihania sävelmiä pianisti Antti Kujanpään säestyksellä. Kesto 15 min.

klo 12–16
Taidepaja: Unelmien koti
HAM-pajassa rakennellaan unelmien koteja tai haavehuoneita erilaisista materiaaleista. Nonstop-työpajan ohjaa Designmuseo.

klo 12.30–13.45
Rakas Arabia
Designmuseon amanuenssi Susanna Thiel johdattelee Arabian rakastetuimpien astioiden maailmaan HAM-salissa. Noin 45 minuutin luennon jälkeen kuulijoilla on mahdollisuus esitellä ja tunnistuttaa omia astioitaan. Kipot ja kupit tai valokuva rakkaasta esineestä matkaan!

klo 13–13.45
Yleisöopastus Modernia elämää! -näyttelyyn suomeksi
Opastus tarjoaa tietoa ja tarinoita teoksien takaa.

klo 14–15
Johtajien paneeli
Tule kuulemaan Modernia elämää! -näyttelyn taustoista näyttelyn toteuttaneiden museoiden näkökulmasta. Paikalla keskustelemassa Alvar Aalto museon ja -säätiön johtaja Tommi Lindh, Arkkitehtuurimuseon johtaja Juulia Kauste, Designmuseon johtaja Jukka Savolainen, Suomen valokuvataiteen museon johtaja Elina Heikka ja HAMin johtaja Maija Tanninen-Mattila.

klo 15–16
Suruton kaupunki – 1920-luvun iloinen Helsinki!
Tietoa ja tarinoita 1920-luvun Helsingistä ja kieltolain, jazztyttöjen ja kiihkeiden ristiriitojen värittämästä ajanjaksosta, jolloin moderni maailma saapui pääkaupunkiimme. Puhujana HAM-salissa tietokirjailija FT Mikko-Olavi Seppälä.

klo 15–15.45
Yleisöopastus Modernia elämää! –näyttelyyn ruotsiksi
Opastus tarjoaa tietoa ja tarinoita teoksien takaa.

klo 19
HAM suljetaan

Kaikki tapahtumapäivän ohjelma museon pääsylipun hinnalla. Alle 18-vuotiaat maksutta. Muutokset ohjelmassa mahdollisia.

Muut tapahtumalauantait

Lauantai 8.4.

Lauantai 13.5.