Saavutettavuustyökalut

Puolalaisen elokuvan viikonloppu

Tennispalatsi • Soveltuu kaikille
Pääsylipun hinnalla • Ei ilmoittautumista

  • 30.3. 11.00-19.00
  • 31.3. 11.00-19.00

Puolalaisen elokuvan viikonloppu 30.-31.3.

HAM-salissa näytetään kuvataiteilija Paweł Althamerin valitsemia puolalaisen elokuvataiteen helmiä. Elokuvat esitetään englanninkielisellä tekstityksellä, paitsi Pianisti, jonka kieli on englanti ja tekstitys suomeksi. Lyhyen alustuksen jokaisesta elokuvasta tulee pitämään Varsovan Adam Mickiewicz -instituutin elokuvatutkija Grzegorz Skorupski.

LA 30.3.

klo 13 Suomenkielinen yleisöopastus Paweł Althamerin näyttelyyn.

klo 14–16 Taidepaja HAMpajassa: Piirrä pöytään! Piirretään maalitusseilla yhteispiirustus.

klo 14–16 Ajelu kultaisella bussilla. Taiteilijan liikkuva teos Kultainen bussi vierailee Helsingissä. Yleisöllä on mahdollisuus astua mukaan bussiin matkalle ei minnekään, ennalta arvaamattomia reittejä. Ilmoittaudu etukäteen osoitteessa hamvaraukset@hel.fi

klo 14 Elokuvaesitys:
Krzysztof Zanussi: Elämän valo, 1973 (Iluminacja)
Ohjaajan kolmas kokopitkä elokuva on samalla tekijän kokeellisin elokuvaessee, joka tutkii tiedon ja totuuden suhdetta sekä onnellisuutta.

klo 16 Elokuvaesitys:
Roman Polanski: Pianisti, 2002 (The Pianist)
Puolan kuuluisimman elokuvaohjaajan Polanskin teos on tositarina, joka perustuu puolanjuutalaisen pianistin Władysław Szpilmanin muistelmiin.

SU 31.3.

klo 12–14 Ajelu kultaisella bussilla. Taiteilijan liikkuva teos Kultainen bussi vierailee Helsingissä. Yleisöllä on mahdollisuus astua mukaan bussiin matkalle ei minnekään, ennalta arvaamattomia reittejä.

klo 14 Elokuvaesitys:
Artur Żmijewski: Katastrofi, 2010 (Katastrofa)
Dokumenttielokuva on tarttunut kansainvälistä huomiota saaneeseen lento-onnettomuuteen, jossa Puolan poliittista johtoa kuoli Venäjän ilmatilassa tapahtuneessa onnettomuudessa.

klo 16 Elokuvaesitys:
Walerian Borowczyk: Synnin tarina, 1975 (Dzieje grzechu)
”Nero joka teki myös pornoa”, on luonnehdinta, jolla usein kuvataan vuonna 2006 kuollutta ohjaaja Walerian Borowczykiä. Synnin tarina on ohjaajan parhaimpana pidetty teos.