Saavutettavuustyökalut

Slow Art Day -tapahtumapäivä

Tapahtumapäivä • Tennispalatsi • Soveltuu aikuisille
Pääsylipun hinnalla • Ei ilmoittautumista

  • 9.4. 11.00-16.00

HAM juhlistaa Rakkaudella Heino -näyttelyn avautumista osallistumalla kansainväliseen Slow Art Day -tapahtumaan. Hitaana taidepäivänä HAMissa rauhoitutaan taiteen äärellä.

HAMin uusilla HAMfulness-opastuksilla voit unohtaa teosten tulkitsemisen ja keskityttyä vain katsomaan. Reilun tunnin pituisen opastuksen lopuksi keskustellaan heränneistä ajatuksista ja tunnelmista HAMin oppaan johdolla. HAMfulness opastukset Rakkaudella Heino -näyttelyyn alkavat klo 12 ja 15, HAM mix -kokoelmanäyttelyyn klo 13.30. Voit varmistaa paikkasi opastuksilla etukäteen sähköpostitse hamvaraukset(at)hel.fi tai soittamalla (09) 310 87003 ma–to klo 9–12 ja 13–15.

Miten musiikki vaikuttaa taidekokemukseen? Nappaa saliin astuessasi mukaan kuulokkeet ja uppoudu teoksiin DJ:n soittama liveääniraita korvissasi.

Rakkaudella Heino –näyttelyssä pääset kurkottamaan alitajuntaasi. Yläkerran salien lattioille levitetään koko tapahtuman ajaksi suuret valkeat paperirullat, joiden ääreen voi istua mukaville tyynyille ja antaa kynän kuljettaa. Jos haluat taiteilla kuvataiteilijan vinkkien avulla, saavu saliin klo 12-14.

HAMin lauantaipaja klo 14-16 on myös omistettu rauhalliselle taiteilulle. Kangastuksia-taidepajassa kootaan mosaiikkeja pala kerrallaan.

Lauantaina HAMissa voi osallistua myös yleisöopastuksille Tove Jansson ja HAMin juuret -näyttelyihin klo 13 ja klo 15 ruotsiksi sekä Rakkaudella Heino -näyttelyyn klo 14.

Petri Ala-Maunus: New Genesis, 2013 (yksityiskohta) © Heinon taidesäätiö
Petri Ala-Maunus: New Genesis, 2013 (yksityiskohta) © Heinon taidesäätiö