Saavutettavuustyökalut

Taidekirjojen ystävämyyntitapahtuma

Tennispalatsi • Soveltuu kaikille
Ilmainen • Ei ilmoittautumista

  • 11.12. 11.30-19.00

HAM toteuttaa yhteistyössä kustantamojen ja Uudenmaan taidemuseoiden kanssa taidekirjojen ystävämyyntitapahtuman lauantaina 11.12. klo 11.30-19. Tapahtumassa on mahdollisuus tulla tutustumaan kotimaisen taidekirjallisuuden laajaan valikoimaan. Paikalla on museoita ja kustantamoja myymässä kirjojaan ja puhujalavalla keskustellaan kirjauutuuksista. Lisäksi HAMin lauantaipajassa tehdään taidetta kirjamuodossa klo 14–16 ja HAM Shopin  myymälässä ja verkkokaupassa valikoidut taidekirjat ovat myyttävänä alennetuin hinnoin koko päivän ajan.

Mukana olevat kustantamot:
Parvs
Musta Taide
Kustannus Taide
Rooftop Press

Mukana olevat taidemuseot ja säätiöt:
Didrichsenin taidemuseo
Valokuvataiteen museo
Pro Artibus
Taidehistorian seura

***

Puhujalavan ohjelma klo 12-17:

12–12.30 Taidehistorioitsija Marko Home, haastattelijana taidehistorioitsija Sandra Lindblom

Marko Home: Eino Ruutsalo – Kineettisten kuvien maalari
Kuvataiteilija ja elokuvantekijä Eino Ruutsalo (1921–2001) aukoi maamme taidekentällä 1960-luvulla uusia uria yhdistelemällä ennakkoluulottomasti eri ilmaisumuotoja ja toteuttamalla teoksiaan yhteistyössä muusikoiden, runoilijoiden ja tanssijoiden kanssa.

12.30–13 Valokuvaaja Lauri Eriksson, haastattelijana taidehistorian professori Ville Lukkarinen

Lauri Eriksson: Sumunhimmeä maisema – Polaroideja lähiluonnosta
Polaroid-valokuva on kaunis, hauras ja ainutkertainen kuin elämä itse. Valokuvataiteilija Lauri Eriksson kuvasi Polaroideja lähiluonnossa – rakennusten ja kortteleiden väliin muodostuneilta katoavilta luontokaistaleilta – ja löysi vahvan kokemuksen maiseman ylevyydestä ja paikan nostalgiasta.

13–13.30 Taidehistorioitsija Riitta Ojanperä, haastattelijana HAMin amanuenssi Heli Harni

Riitta Ojanperä: Greta Hällfors-Sipilä ja Sulho Sipilä
Greta Hällfors-Sipilä ja Sulho Sipilä kuuluvat Suomen taiteen kokeilunhaluisimpiin modernisteihin. Railakas kaksikko rakastui taidekoulussa 1910-luvulla ja piti yhtä siitä lähtien. Teos kuuluu HAMin kokoelmien taiteilijoita käsittelevään teossarjaan.

13.30–14 Hanna-Reetta Schreck, haastattelijana HAMin amanuenssi Kati Nenonen

Hanna-Reetta Schreck: Minä maalaan kuin Jumala – Ellen Thesleffin elämä ja taide
Ellen Thesleffiä (1869–1954) pidetään yhtenä maamme ensimmäisistä ekspressionisteista ja yhtenä merkittävimmistä pohjoismaalaisista maalareista. Tämän lisäksi hän oli monin tavoin edelläkävijä aikana, jolloin naistaiteilijoiden oli paljon vaikeampaa saada tunnustusta osana taidemaailmaa kuin nykyään.

Ohjelma päivittyy lähipäivien aikana.