Tennispalatsin pohjoinen julkisivu kokee valaistumisen kun taiteilija Charles Sandisonin (s. 1969, Iso-Britannia) valoteos Language is Dead, 2013 ottaa kaariseinän haltuunsa. Seinään heijastettavassa installaatiossa kirjoitetut sanat täyttävät liikkuvana massana olemassa olevan tilan. HAMin tuottama väliaikainen teos on nähtävillä pimeän aikaan 31.12.2016–13.1.2017.

Language is Dead pohjautuu tietokoneohjelmaan, johon on asennettu kopio kirjasta Lajien synty. Kirjassa esiintyvät sanat ovat ensin yksi kerrallaan näkymättömänä installaation seinällä. Ohjelman käynnistyessä tekstin virkkeiden lopussa olevat pisteet muuttuvat keinotekoisiksi pieneliöiksi, jotka käyttävät ravintonaan tekstiä. Pieneliöt vainuavat sanan, kerääntyvät ahmimaan sitä ja tekevät siten näkymättömissä olleen sanan katsojan luettavaksi. Teos on ikään kuin kosteaan huoneeseen hyllylle jätetty kirja, jonka paperi homehtuu vuosien saatossa ja alkaa hajota pieneliöiden käyttäessä sitä ravinnokseen.

Tampereella työskentelevä Charles Sandison tekee taidetta tietokoneella. Hän on itseoppinut ohjelmoija ja koodaa teoksensa itse. Hänen taiteensa perustuu valon ja pimeyden vuoropuheluun sekä sanoihin ja tekstiin. Sandison on itse joskus sanonutkin syntyneensä kirjailijaksi kuvataiteilijan ruumiiseen.

HAM toteuttaa teoksen Suomi 100 -lanseerauksen ja Lux Helsinki -tapahtuman hengessä toivottaen samalla hyvää uutta vuotta kaupunkilaisille.

Language is Dead kuuluu HAMin kokoelmiin ja sen teknisestä toteutuksesta vastaa Pro Av Saarikko Oy. Teos on ollut esillä alkuperäisenä versiona Helsingin taidemuseon Play-näyttelyssä vuonna 2013.