HAM-kulmassa on kesän ajan nähtävissä Juha Mäki-Jussilan videoteos Äkkiä viime kesänä vuodelta 2013. Teoksen nimi viittaa Tennessee Williamsin samannimiseen näytelmään, jonka tapahtumapaikkana toimii viidakkomainen puutarha.

Videossa näyttelijät on korvattu animoiduilla kasveilla, jotka esittävät vuorosanakatkelmia näytelmään pohjautuvasta Joseph L. Mankiewiczin ohjaamasta Hollywood-elokuvasta vuodelta 1959. Mukana vilahtelevat mm. lobotomia-leikkauksiin erikoistunut kirurgi, rikas mutta häijy leskirouva ja tämän turmeltunut runoilijapoika Sebastian sekä muistinsa menettänyt serkkutyttö.

Varsinaista juonta ei ole, näytelmän teemat puhkeavat kukkaan ja kuihtuvat satunnaisessa järjestyksessä.

Äkkiä viime kesänä on samalla seurantadokumentti Suomen kesästä, jossa kaikki tapahtuu kovin nopeasti, niin kasvaminen kuin kuihtuminenkin. Mäki-Jussila on dokumentoinut kasvien kasvua omassa puutarhassaan Karkkilassa sekä Ahvenanmaalla. Video on toteutettu erikoislähikuvilla perinteisiä animaatiotekniikoita käyttäen. Visuaalisena esikuvana on toiminut saksalaisen valokuvaaja Karl Blossenfeldtin valokuvat kasveista kirjassa Urformen der Kunst vuodelta 1929. Teos on osa HAMin eli kaikkien helsinkiläisten taidekokoelmaa.