Karkotetut-näyttely nostaa esiin ajankohtaisen aiheen, siirtolaiskarkotukset. Joka vuosi 160 000 ihmistä saa Euroopasta maastapoistamismääräyksen ja joutuu lähtemään vasten tahtoaan. Suomesta palautettiin viime vuonna noin 3500 henkilöä. Karkotetut-työryhmän tuottama näyttely auttaa ymmärtämään, millaisesta ilmiöstä maastapoistamisessa on kysymys.

Valokuvaaja Katja Tähjän dokumentaristisissa valokuvissa karkotetut miehet, naiset ja lapset ovat uudessa ympäristössään. Monen kotimaa on Euroopassa vietettyjen vuosien aikana muuttunut, tai sitten ihminen on itse muuttunut.

Osa pelkää samaa vainoa, jota alun perin pakeni.

Valokuvaaja Laura Ojan video vie katsojan Ghanaan, jonne Helsingissä syntynyt tyttö karkotettiin. Video heijastetaan tytön tyhjäksi jääneen pulpetin pintaan. Se näyttää mitä Suomessa kasvaneelle ghanalaisvanhempien lapselle kuuluu nyt. Suomalaisuus on yhä tämän identiteetti ja hän odottaa pääsevänsä takaisin Helsinkiin.

Näyttelyssä nähdään myös graafikko Anne-Mari Ahosen karkotusten kustannuksia visualisoiva teos ja kuullaan teatterintekijä Elina Izarran dramatisoimia karkotettujen tarinoiden kuunnelmia.