Houkuttelevan runsas, Tennispalatsin molemmat kerrokset valtaava lelukavalkadi vie kävijän aikamatkalle lapsuuteen. Leikin, elämän ja taiteen suhteita monipuolisesti luotaava näyttely esittelee lähes 800 esineen voimin länsimaisten leikkikalujen historiaa, muotoilua ja estetiikkaa usean sadan vuoden ajalta. Eri aikakausien lelut, valokuvat ja taideteokset havainnollistavat, miten leikki on perustavanlaatuinen osa ihmisyyttä ja kulttuuria luovasti uudistava voima.

Lelut ovat pienoisveistoksia, jotka kertovat tyylikausista, kulttuurihistoriasta ja tapakulttuurista. Niissä piirtyvät näkyviin vallitsevat sukupuoliroolit ja aikuisten pyrkimys valmistella lapsia elämään ympäröivässä yhteiskunnassa. Lelut kuvastavat oman aikansa reaalitodellisuutta pienoiskoossa.

Näyttelyn aikahaitarissa hahmottuu lelujen valmistuksen kehittyminen: kotiteollisuudesta ja käsityöläisten sivutuotteesta on tullut teollinen massatuote ja kulutustavara. Näyttelyesineiden joukosta löytyy niin kuninkaallisille kuuluneita leikkikaluja kuin legendaaristen lelutehtaiden, kuten saksalaisen Märklinin ja amerikkalaisen Mattelin, rakastettuja klassikoita. Mukana on myös niin kansanihmisten kuin taiteilijasuuruuksien, kuten Alexander Calderin tai Keith Haringin, luomia uniikkiesineitä. Lelujen ohella näytteillä on aiheeseen liittyvää kuvataidetta, julisteita ja filmejä. Esineet on lainattu Euroopan ja Yhdysvaltojen merkittävistä julkisista ja yksityisistä kokoelmista, kuten Pariisin Louvresta ja Lontoon V&A Museum of Childhoodista.

Näyttelyä elävöittää ja kommentoi ranskalainen taiteilija Pierrick Sorin. Hän on luonut koomisia, optisia teattereita ja videoita, joissa taiteilija astuu sisään lelujen maailmaan. Sorinin teokset johdattelevat kävijää näyttelyn teemasta toiseen.

Lisäksi näyttelyssä nähdään eläinleluja Rosa Liksomin kokoelmasta ja hänen lelujen inspiroimaa taidettaan. Nykytaidetta edustaa myös valikoima teoksia Helsingin taidemuseon kokoelmista. Suomalaista leluteollisuutta edustavat muun muassa Martta-nuket ja Atelier Faunin Muumihahmot.

Näyttelyn ovat kuratoineet Bruno Girveau ja Dorothée Charles. Suomalaisesta osuudesta vastaavat amanuenssit Tuija Kuutti ja Sanna Tuulikangas.

Näyttelyn ovat tuottaneet Helsingin taidemuseo ja RMN-Grand Palais Pariisissa yhteistyössä Les Arts Décoratifs’n kanssa. Näyttely on osa World Design Capital Helsinki 2012 -ohjelmaa.

Näyttelyn pääyhteistyökumppani on Hok-Elanto.