Menestyneimpiin nykytaiteilijoihimme kuuluva Nanna Susi räväyttää. Hän tuo Tennispalatsin Underneath the Eyes -näyttelyynsä kolmisenkymmentä täysin tuoretta maalausta, joissa varhaistuotannon maisemat ovat vaihtuneet vaikuttaviin ihmishahmoihin ja ekspressiivisiin muotokuviin. Vaikka aiheet ovat uudet, taiteilijan maalauksiin aina kiteytynyt mystiikka on yhä voimakkaasti läsnä.

Rohkea ja palavasieluinen Nanna Susi etsii taiteilijana vastakohtaisuuksia, haluaa rikkoa rajoja ja kyseenalaistaa totuuksia. Maalaaminen on hänelle ajattelun muoto, tapa elää ja elämän taistelutanner. Hän haastaa yhtä lailla itsensä, oman tekemisensä kuin maalaustensa värin ja valon.

Uudet teokset ovat syntyneet vimmaisen luomisen vallassa. Maalausten henkilöt ovat samaan aikaan vahvasti läsnä ja pohjattoman poissaolevia. Heidän silmänsä ovat mustuneet, hahmot hävinneet taustaansa kuin taiteilijan sinne runnomina, mutta silti voimaa uhkuen.

Nanna Susi (s. 1967) sukelsi suuren yleisön tietoisuuteen tultuaan vuonna 2000 valituksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi. Tuolloin Tampereen taidemuseossa pidetyn näyttelyn jälkeen hän on pitänyt lukuisia gallerianäyttelyitä ja osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla. Tennispalatsin Underneath the Eyes on taiteilijan ensimmäinen suuri museonäyttely Tampereen jälkeen. Kaikki esillä olevat teokset ovat syntyneet vuosien 2011–12 aikana.

Underneath the Eyes -näyttelyn yhteydessä Helsingin taidemuseo ja Parvs Publishing Oy julkaisevat näyttelyluettelon, johon ovat kirjoittaneet Bonnier Publications Oy:n toimitusjohtaja Marjaana Toiminen ja filosofian tohtori, kuvataiteilija Kimmo Sarje.

Näyttelyn on tuottanut Helsingin taidemuseo. Näyttelyn pääyhteistyökumppani on Hok-Elanto.