Nestori Syrjälä tekee HAM-galleriaan moniobjektisia veistoksia ja installaatioita.

Asioilla on tapana kasvaa ja kehittyä loogisesti, mutta romahdus tapahtuu yleensä yllättäen ja mielikuvitusta uhmaavilla tavoilla. Rooman valtakunnan hiivuttua stadioneista tuli kaatopaikkoja ja Neuvostoliiton kaaduttua ihmiset tekivät vaatenaulakkonsa joulukuusista.

Entä jos robotiikan ja tekoälyn täydellistymistä ei saavuteta ennen kuin ekologiset kriisit murtavat fossiilikapitalismin toimintaedellytykset ja teknologisen kehityksen materiaalisen pohjan?

Toisen maailman loppu on toisen maailman alku.

Nestori Syrjälä (s. 1983) on tutkinut teoksissaan muun muassa ihmisten ja ympäristön kriisiä. Waiting for the Next Renaissance tuo näkyviin uudelleen alkuperäiskansoittuneiden, maailman murroksen jälkeisten ihmisten objekteja ja monumentteja.

Stela (I – VII) -teossarjassa on traumaa ja suremista käsitteleviä lainauksia ensimmäisen maailmansodan veteraanilta, runoilija Dante Alighierilta sekä maailman johtavilta ilmastotieteilijöiltä. Lisäksi näyttelyssä on esillä muun muassa lunta, Saharan hiekkaa, SD-muistikortteja, versioita inuiittien naamioista, saunankiviä ja myrskytulitikkuja.