Kuva: Otto Byström

I feel, all the time, like a garbage fire

Alati kasvava digitaalisen median tulva vaikuttaa käsitykseen itsestämme ja ympäröivästä maailmasta. Se muuttaa käyttäytymistämme ja lopulta koko ihmiskunnan olemassaoloa. Elämme tykkäyksen yhteiskunnassa, jossa asiat digitaalista kommunikaatiota myöten on pyritty silottelemaan kitkattomaksi. Samanaikaisesti epätoden tuntuinen ja turruttava kaaos profiloi aikaamme.

Tykkäyksen ja paranoian välisessä ristipaineessa tapahtuva epäilys, epävarmuus ja pelko saavat meidän laittamaan itsemme esille. Tämä illusorinen vapaus houkuttelee meidät laaja-alaiselle datan keruulle perustuvan kontrollin piiriin. Tänään ihmisen kokemus ja yksityinen ajattelu on vapaata raaka-ainetta piilotetuille kaupallisille toiminnoille. Ympärillämme on kasaantuneen uupumuksen löyhkä.

Otto Byströmin yksityisnäyttely I feel, all the time, like a garbage fire koostuu viimeaikaisista teoksista ja niistä muodostuvasta installaatiosta. Byströmin työskentelyä motivoi henkilökohtaisen ahdistuksen kokemus digitalisoituneessa kapitalismissa sekä kiinnostus olevasta ja tulevasta.

Otto Byström (s. 1987, Oulu) on Helsingissä asuva monialaisesti työskentelevä kuvataiteilija ja Sorbus-taidekollektiivin jäsen.  Työskentelyssään hän yhdistelee veisto- ja printtitekniikoita erilaisiiin digitaalisiin tekniikoihin, performanssiin, videoon ja musiikkiin. Hänen teoksiaan on ollut esillä Suomessa, Japanissa, Iso-Britanniassa, Venäjällä ja Tsekissä, sekä lisäksi osana Sorbus-kollektiivia Yhdysvalloissa, Saksassa, Hollannissa ja Sveitsissä.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.