Ville Valon ja hänen yhtyeensä musiikillinen tähtiura on kestänyt 26 vuotta. Nyt on tullut aika lähteä viimeiselle yhteiselle matkalle. Yhtye päästi valokuvaaja Ville Juurikkalan kuvaamaan kiertueen valmisteluja. Tuloksena syntyi ainutlaatuinen valokuvasarja, jossa Juurikkala pääsee hyvin lähelle kohteitaan, melkein iholle. HIM-yhtyeen poikkeukselliset kuvat ovat loistokas kunnianosoitus yhdelle Suomen menestyneimmistä yhtyeistä.

”Kaima Juurikkala on fotografinen saattohoitaja vailla vertaa: hyvä, hempeä ja härski”, kuvailee Ville Valo.

Ville Valo © Ville Juurikkala
Ville Valo © Ville Juurikkala

Osana Tuskan 20-vuotisjuhlia järjestettävä näyttely tuo HIM-yhtyeestä esiin entistä rennomman puolen, ja Ville Juurikkalan viimeiset teokset ovat valmistuneet tällä viikolla, juuri HIMin vasta startanneen jäähyväiskiertueen aattona.

”On siellä HAMin näyttelyssä myös tummempaa ja eeppisempää kuvastoa, mutta mulle on jäänyt eniten mieleen se miten jätkillä on ollut viimeisten viikkojen aikana tosi iloinen ja hyvä yhteishenki. Kai siitä osa onnistui taltioitumaan kameralle”, Juurikkala toteaa tyytyväisenä.

Jo toistakymmentä vuotta HIMiä kuvannut Juurikkala ja Ville Valo toteuttivat näyttelyn siltä pohjalta, että tärkeintä on se mitä on tässä ja nyt.

”Vaikka mä oon kuvannut monia ulkomaisia artisteja, joiden levymyynnit voivat olla jopa kymmenkertaisia HIMiin verrattuna, heillä ei silti ole mun mielestä aivan samaa karismaa. Juuri tän vahvan karisman takia mä olen omasta mielestäni tehnyt vanhoista kuvistani parhaat HIMin kanssa. Tätä samaa kertoo myös kaikki näyttelyissä ja muualla saamani katsojien palaute”, summaa Juurikkala

HIM: Right Here In My Eyes -nimeä kantavan näyttelyn lisäksi 20-vuotias Tuska Festivaali juhlistaa syntymäpäiviään Tiketti Galleriassa, jonne on ripustettu laajempi kattaus Juurikkalan kuvia Tuskan juhlavuoden esiintyjistä. Mukana ovat muun muassa Amorphis, Apocalyptica, HIM ja Sonata Arctica.

Näyttelyn ovat tuottaneet Tuska-festivaali, Tiketti Galleria, Canon ja HAM. Projektin luova johto Ville Juurikkala ja Ville Valo. Näyttelyn design ja kuratointi Caroline Taucher.

Näyttely on avoinna HAM-kulmassa 15.6.–3.7.2017
Aukioloajat ma–su klo 11–19.
Suljettu juhannusaattona 23.6. ja juhannuspäivänä 24.6.