Museoammattilaisille

HAM aluetaidemuseona

Suomessa on 16 aluetaidemuseota, jotka edistävät ja ohjaavat taidemuseoiden toimintaa ja kehittävät museoyhteistyötä omalla alueellaan. HAM toimii Uudenmaan aluetaidemuseona ja järjestää alueen taidemuseoille seminaareja, tapaamisia, koulutus- ja infotilaisuuksia sekä antaa toimialaansa liittyvää asiantuntija-apua.

HAM on valtakunnallisesti erikoistunut toiminnassaan julkisen taiteen hankintaan ja ylläpitoon liittyviin kysymyksiin, saavutettavuuteen ja yleisöjen osallistamiseen sekä kansainväliseen yhteistyöhön.

Aluetaidemuseoseminaari 5.10. ohjelma

Suomen aluetaidemuseot

Teoslainat

Registraattorit vastaavat kaikista HAMin kokoelmia koskevista teoslainoista. Heihin voi olla yhteydessä lainapyyntöihin ja -sopimuksiin liittyvissä asioissa. Tiedustelut Tuija Kuutti, tuija.kuutti(at)hel.fi tai Titta Häkkinen, titta.hakkinen(at)hel.fi. Lainapyynnöt osoitetaan museonjohtaja Maija Tanninen-Mattilalle.

Kuvalainat

HAM:in kuva-arkisto palvelee ensisijaisesti mediaa, tutkijoita ja muita museoita. Kuva-arkistosta voi tiedustella kuvia HAM:in kokoelmissa olevista teoksista ja julkisista veistoksista sekä niiden käyttöoikeuksista ja hinnoista.

Tiedustelut: kuva-arkisto.taimu(at)hel.fi tai p. (09) 310 87045 (arkisin klo 9–15).

Näyttelyehdotukset

Kutsumme itse taiteilijat ja kuraattorit sekä yhteistyökumppanimme, mutta otamme myös vastaan näyttelyehdotuksia sähköpostitse osoitteeseen hamproposals@hel.fi. Pyydämme liittämään sähköpostiin noin yhden sivun mittaisen kirjallisen kuvauksen näyttelyehdotuksesta sekä enintään kuusi kuvaa (jpeg, 300 dpi, max 1 MB).