Museoammattilaisille

HAM aluetaidemuseona

Suomessa on 16 aluetaidemuseota, jotka edistävät ja ohjaavat taidemuseoiden toimintaa ja kehittävät museoyhteistyötä omalla alueellaan. HAM toimii Uudenmaan aluetaidemuseona ja järjestää alueen taidemuseoille seminaareja, tapaamisia, koulutus- ja infotilaisuuksia sekä antaa toimialaansa liittyvää asiantuntija-apua.

HAM on valtakunnallisesti erikoistunut toiminnassaan julkisen taiteen hankintaan ja ylläpitoon liittyviin kysymyksiin, saavutettavuuteen ja yleisöjen osallistamiseen sekä kansainväliseen yhteistyöhön.

***********************

Suomen aluetaidemuseot

***********************

Teoslainat

Registraattorit vastaavat kaikista HAMin kokoelmia koskevista teoslainoista. Heihin voi olla yhteydessä lainapyyntöihin ja -sopimuksiin liittyvissä asioissa. Tiedustelut Tuija Kuutti, tuija.kuutti(at)hel.fi. Lainapyynnöt osoitetaan museonjohtaja Maija Tanninen-Mattilalle.

Kuvalainat

HAM:in kuva-arkisto palvelee ensisijaisesti mediaa, tutkijoita ja muita museoita. Kuva-arkistosta voi tiedustella kuvia HAM:in kokoelmissa olevista teoksista ja julkisista veistoksista sekä niiden käyttöoikeuksista ja hinnoista.

Tiedustelut: kuva-arkisto.taimu(at)hel.fi

Näyttelyehdotukset

Kutsumme itse taiteilijat ja kuraattorit sekä yhteistyökumppanimme, mutta otamme myös vastaan näyttelyehdotuksia sähköpostitse osoitteeseen hamproposals@hel.fi. Pyydämme liittämään sähköpostiin noin yhden sivun mittaisen kirjallisen kuvauksen näyttelyehdotuksesta sekä enintään kuusi kuvaa (jpeg, 300 dpi, max 1 MB).