Museoammattilaisille

HAM aluetaidemuseona

Suomessa on 16 aluetaidemuseota, jotka edistävät ja ohjaavat taidemuseoiden toimintaa ja kehittävät museoyhteistyötä omalla alueellaan. HAM toimii Uudenmaan aluetaidemuseona ja järjestää alueen taidemuseoille seminaareja, tapaamisia, koulutus- ja infotilaisuuksia sekä antaa toimialaansa liittyvää asiantuntija-apua.

HAM on valtakunnallisesti erikoistunut toiminnassaan julkisen taiteen hankintaan ja ylläpitoon liittyviin kysymyksiin, saavutettavuuteen ja yleisöjen osallistamiseen sekä kansainväliseen yhteistyöhön.

***********************


Aluetaidemuseopäivä 8.4.2019


Kulttuurinen moninaisuus, Venu Dhupan workshop

WHO IS REPRESENTING WHO AND HOW?      
Representation l Narration l Diversity
A one-day seminar including workshop and discussion 

Tervetuloa aluetaidemuseopäivään HAMiin 8.4.2019 klo 9–16.30. Aluetaidemuseopäivä järjestetään yhdessä Globe Art Pointin kanssa. Ilmoittautuminen alla olevasta linkistä 18.3.2019 mennessä. 80 ensimmäistä ilmoittautujaa mahtuu mukaan. HUOM! päivä on kokonaan englanninkielinen (ei tulkkausta). Seminaari on maksuton, osallistujille tarjotaan aamukahvi sämpylällä ja iltapäiväkahvi, lounas on omakustanteinen.

Aiheena on muuttuvassa yhteiskunnassa kulttuuriseen moninaisuuteen liittyvät kysymykset. Tarkoituksena on kehittää kriittistä ajattelua ja toimintaa taidemuseoiden toiminnassa. Workshopin vetäjä Venu Dhupa toimii Englannissa julkisella ja akateemisella sektoreilla näiden kysymysten parissa. Hän on erittäin innostava ja ajatuksia herättävä puhuja. Päivään ilmoittautuneet saavat etukäteen Venu Dhupan videotervehdyksen, joka avaa ja valmistelee seminaaripäivän aiheisiin. Suosittelemme lämpimästi tarttumaan tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen osallistua Venu Dhupan workshoppiin.

Lisätiedot ja ohjelma

ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Kun olet ilmoittautunut, sinulle lähetetään vahvistusviesti (jonkin ajan kuluttua) osallistumisestasi. Jos ilmoittautuneita on jo yli 80, saat viestin varasijastasi ja mahdollisesti myöhemmin viestin paikastasi seminaaripäivään.

***********************

Suomen aluetaidemuseot

Teoslainat

Registraattorit vastaavat kaikista HAMin kokoelmia koskevista teoslainoista. Heihin voi olla yhteydessä lainapyyntöihin ja -sopimuksiin liittyvissä asioissa. Tiedustelut Tuija Kuutti, tuija.kuutti(at)hel.fi. Lainapyynnöt osoitetaan museonjohtaja Maija Tanninen-Mattilalle.

Kuvalainat

HAM:in kuva-arkisto palvelee ensisijaisesti mediaa, tutkijoita ja muita museoita. Kuva-arkistosta voi tiedustella kuvia HAM:in kokoelmissa olevista teoksista ja julkisista veistoksista sekä niiden käyttöoikeuksista ja hinnoista.

Tiedustelut: kuva-arkisto.taimu(at)hel.fi

Näyttelyehdotukset

Kutsumme itse taiteilijat ja kuraattorit sekä yhteistyökumppanimme, mutta otamme myös vastaan näyttelyehdotuksia sähköpostitse osoitteeseen hamproposals@hel.fi. Pyydämme liittämään sähköpostiin noin yhden sivun mittaisen kirjallisen kuvauksen näyttelyehdotuksesta sekä enintään kuusi kuvaa (jpeg, 300 dpi, max 1 MB).