Saavutettavuustyökalut

Early One Morning, Eternity Sculpture

Capellanaukio 1 • Helsinki • Tekijä Jacob Dahlgren
Julkistettu 2019 • © Kuvasto

Ruotsalaisen Jacob Dahlgrenin (s. 1970, Tukholma) vaaleanpunainen teräsveistos Early One Morning, Eternity Sculpture kiemurtelee Kalasataman Capellanaukiolla. Teos on halkaisijaltaan kymmenmetrinen ja kohoaa noin neljään metriin.

Jacob Dahlgren haluaa luoda kaupunkiin tiloja, jotka tarjoavat mahdollisuuden hengähdystaukoon ja leikkiin. Early One Morning, Eternity Sculpture kutsuu luokseen ja sitä voikin ajatella kohtaamispaikkana, sillä sen alimpien tasojen päälle voi istua. Teoksella kiipeily on kuitenkin kielletty.

Taiteilijan mukaan teos on kuin leikki, jossa piirretään yhtenäisellä viivalla nostamatta kynää paperista. "Teos näyttää hyvin erilaiselta katsomissuunnasta riippuen. Se on kuin lause, joka on kirjoitettu kaunokirjoituksella ja täysin uudella kielellä", hän kuvailee.

Teos on toteutettu prosenttirahaperiaatteella osana Kalasataman taideohjelmaa ja se kuuluu Helsingin kaupungin taidekokoelmaan, jota HAM Helsingin taidemuseo hallinnoi.

Early One Morning, Eternity Sculpture – Palvelukartta

Jacob Dahlgren: Early One Morning, Eternity Sculpture, 2019. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva:  Maija Toivanen / HAM Helsingin taidemuseo

Jacob Dahlgren: Early One Morning, Eternity Sculpture, 2019. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Maija Toivanen / HAM Helsingin taidemuseo