Saavutettavuustyökalut

Early One Morning, Eternity Sculpture

Capellanaukio 1 • Helsinki • Tekijä Jacob Dahlgren
Julkistettu 2019 • © Kuvasto

Ruotsalaisen taiteilija Jacob Dahlgrenin (s. 1970, Tukholma) vaaleanpunainen teräsveistos Early One Morning, Eternity Sculpture kiemurtelee Kalasataman Capellanaukiolla. Teos on halkaisijaltaan kymmenmetrinen ja kohoaa noin neljään metriin. Taiteilijan mukaan teos on kuin leikki, jossa piirretään yhtenäisellä viivalla nostamatta kynää paperista.

Jacob Dahlgren haluaa luoda kaupunkiin tiloja, jotka tarjoavat mahdollisuuden hengähdystaukoon ja leikkiin. Early One Morning, Eternity Sculpture kutsuu luokseen ja sitä voikin ajatella kohtaamispaikkana, sillä sen alimpien tasojen päälle voi istua - kiipeily on kuitenkin kielletty.

"Teos näyttää hyvin erilaiselta katsomissuunnasta riippuen. Se on kuin lause, joka on kirjoitettu kaunokirjoituksella ja täysin uudella kielellä", kuvailee taiteilija.

Teos kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Early One Morning, Eternity Sculpture – Palvelukartta

Jacob Dahlgren: Early One Morning, Eternity Sculpture, 2019. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva:  Maija Toivanen / HAM Helsingin taidemuseo

Jacob Dahlgren: Early One Morning, Eternity Sculpture, 2019. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Maija Toivanen / HAM Helsingin taidemuseo