Saavutettavuustyökalut

Fucus

Pyhiinvaeltajanpuisto • Helsinki • Tekijä Jussi Heikkilä
Julkistettu 2010 • © Kuvasto

Jussi Heikkilän (s. 1952) teoskokonaisuus sijaitsee Eiranrannassa. Kaksi osaa on sijoitettu Pyhän Birgitan puistoan ja kolmas Pyhiinvaeltajanpuistoon. Haponkestävästä teräksestä muotoiltu kolmeosainen teos perustuu kolmeen Suomenlahden saareen: Harmaja, Tunnholmen ja Sommarn. Saarten muotoisten veistosten pintaan leikattu kuvio viittaa rakkolevään.

Taiteilija on itse viettänyt aikaa kaikilla kolmella saarella. Harmaja sijaitsee noin kuusi kilometriä Helsingistä etelään, Tunnholmen kuuluu Porvooseen ja Sommarn puolestaan Inkooseen.

Heikkilä ottaa käsitteellisessä taiteessaan kantaa luonnon ja ympäristön tilaan. Hän havainnoi luonnon tilaa ja ihmisen suhdetta luontoon. Hän käyttää teoksissaan myös usein luonnonmateriaaleja, kuten puuta ja linnunhöyheniä.

Teos on toteutettu Helsingin kaupungin prosenttirahahankkeena ja se kuuluu Helsingin taidemuseon kokoelmaan.

Fucus – Palvelukartta

Jussi Heikkilä: Fucus, 2010. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Jussi Heikkilä: Fucus, 2010. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli