HAM Tennispalatsi

Avoinna tänään 11-19

 • Ti – Su 11–19
 • Ma Suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatsi sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset meille julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi Reittioppaasta.

Yhteystiedot

Liput

 • Normaali pääsymaksu  10 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alennettu pääsymaksu  8 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alle 18-vuotiaat  0 €
 • HAM-galleria ja maksuton puoli  0 €
 • Museoliiton museokortilla  0 €
  Osta museokortti meiltä  64,90 €

Osaan museota pääsee aina ilmaiseksi!

Lisätietoja lippujen hinnoista

Opastukset ja työpajat

Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla.

 

Tutustu opastustuksiin ja taidepajoihin

Saavutettavuus

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM:in lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kouluille ja päiväkodeille

HAM tarjoaa peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia opastuksia ja taidepajoja. Opastus kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Opastukset ja taidepajat koululaisille

Itä ja Länsi / J. K. Paasikiven muistomerkki

Paasikiven aukio Mannerheimintie, Kamppi • Helsinki • Tekijä Harry Kivijärvi
Julkistettu 1980 • © Kuvasto

Juho Kusti Paasikivi (1870-1956) valittiin Suomen tasavallan presidentiksi 1946 C. G. E. Mannerheimin luovuttua tehtävästä. Toiselle kaudelle Paasikivi valittiin 1950. Paasikiven huomattava poliittinen ura oli alkanut jo vuosisadan alussa, ja hän toimi lukuisissa tehtävissä valtioelämän keskeisillä paikoilla. Hän johti Suomen valtuuskuntaa Tarton rauhanneuvotteluissa 1920 sekä oli ratkaisevassa asemassa Suomen ja Neuvostoliiton välisissä neuvotteluissa 1939-40 ja 1944.

J. K. Paasikivi toimi poliittisen elämänsä ohella Helsingin yliopistossa ja mm. 1914-34 Kansallis-Osake-Pankin pääjohtajana. Harry Kivijärvi voitti Paasikiven muistomerkkikilpailun 1975 ehdotuksellaan Itä ja Länsi. Muistomerkki paljastettiin vuonna 1980 J. K. Paasikiven syntymän 110-vuotisjuhlan kunniaksi. Muistomerkki muodostuu kahdesta mustasta graniittipaadesta ja jalustasta, jossa on Paasikiven teksti "Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku". Veistoksen suurin korkeus on 5,5 metriä ja paino 40 tonnia. Itä ja Länsi -veistoksen esteettinen teho syntyy raskaiden kivipaasien muovaamisesta kiiltäviksi ja keveän oloisiksi.

Paasikiven muistomerkki herätti runsaasti keskustelua heti kilpailun ratkettua. Veistos sai runsaasti kutsumanimiä, joista ehkä laajimmalle levinnyt on Juho Kusti ja Alli (Presidentin puoliso Alli Paasikivi), jolla viitattiin kahden pönäkän paaden ja presidenttiparin hahmojen samankaltaisuuteen.

Patsas puhuu sinulle: http://suomenpresidentit.fi/paasikivi/

Itä ja Länsi / J. K. Paasikiven muistomerkki – Palvelukartta

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Kalenteri

Kalenteri