Saavutettavuustyökalut

Käärme paratiisissa

Selkämerenpiha, Ruoholahti • Helsinki • Tekijä Pertti Kukkonen
Julkistettu 1997 • © Kuvasto

Ruoholahdessa taide on läsnä monin tavoin rakennuksissa, puistoissa, pihoilla ja aukioilla sekä pysyvästi että tilapäisesti tai kokeellisesti. Tämä uusi asuinalue läntisessä Helsingissä rakennettiin lähes kokonaisuudessaan 1990-luvun aikana merelliseksi kantakaupunki-lähiöksi, jossa on paljon panostettu asumisviihtyvyyteen.

Betonia monipuolisesti käyttävä kuvanveistäjä Pertti Kukkonen on suunnitellut teoksia useisiin Ruoholahden rakennuksiin. Hänen teoksiaan löytyy rakennusten julkisivuista, mutta esimerkiksi myös pysäköintilaitoksen katolta.

Käärme paratiisissa -teos, joka luikertelee asuinrakennuksen kivijalassa ja jatkuu vielä viereiseenkin rakennukseen, yhdistää hauskalla tavalla arkkitehti Raimo Teränteen suunnittelemat asuinrakennukset toisiinsa. Teoskokonaisuuteen on käytetty hiottuja kivilaattoja ja betonimosaiikkilaattoja.

Teos ei kuulu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Käärme paratiisissa – Palvelukartta

Pertti Kukkonen: Käärme paratiisissa, 1997. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Pertti Kukkonen: Käärme paratiisissa, 1997. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo