HAM Tennispalatsi

Avoinna tänään 11-19

 • Ti – Su 11–19
 • Ma Suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatsi sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset meille julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi Reittioppaasta.

Yhteystiedot

Liput

 • Normaali pääsymaksu  10 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alennettu pääsymaksu  8 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alle 18-vuotiaat  0 €
 • HAM-galleria ja maksuton puoli  0 €
 • Museoliiton museokortilla  0 €
  Osta museokortti meiltä  64,90 €

Osaan museota pääsee aina ilmaiseksi!

Lisätietoja lippujen hinnoista

Opastukset ja työpajat

Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla.

 

Tutustu opastustuksiin ja taidepajoihin

Saavutettavuus

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM:in lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kouluille ja päiväkodeille

HAM tarjoaa peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia opastuksia ja taidepajoja. Opastus kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Opastukset ja taidepajat koululaisille

Kaupungin juuret

Kampin metroasema • Helsinki • Tekijä Otto Karvonen
Julkistettu 24.9.2013 • © Taiteilija

Kampin metroasema sai oman julkisen taideteoksen, kun kuvanveistäjä Otto Karvosen teos Kaupungin juuret julkistettiin Kampin metroaseman laituritasolla 24.9.2013.

Kaupungin juuret on Helsingin taidemuseon tilaama laaja veistoskokonaisuus, joka sivuaa kaupungin demografiaan ja identiteettiin liittyviä kysymyksiä. Teos koostuu asemahallin katossa roikkuvista kidemäisistä muodostelmista, joissa on yhteensä 735 alumiinista kylttiä. Nämä kyltit osoittavat suoraan maapallon lävitse paikkoihin joista Helsingissä asuvat ihmiset ovat kotoisin.

Otto Karvonen kuvailee teoksensa taustaa seuraavasti:

Kampin metroasema on eräs Helsingin matkustajaliikenteen solmu­kohdista, ja sen läpi kulkee päivittäin valtava joukko eri puolilla kaupun­kia asuvia ihmisiä. Halusin toteuttaa Kamppiin teoksen, joka kertoo jotakin rakkaasta kotikaupungistani ja on samaan aikaan voimakkaan visuaalinen ja ajatuksia herättävä.

Teoksen kylteissä on edustettuna vain pieni osa niistä tuhansista paikoista, joista helsinkiläiset ovat kotoisin. Jokainen teoksessa esiintyvä paikannimi on kuitenkin jollekin helsinkiläiselle hyvin merkityksellinen. Jos vaikka löytää nimien seasta kaukaisen koti­kylänsä, voi sinne lähettää telepaattisen tervehdyksen - oikeaan suuntaan.

Kaupungin juuret -teoksen kylttien suunnat on määritellyt Nina Kolu Helsingin yliopiston Maantieteen laitokselta ja valaistuksen on suunnitellut Taneli Pyysalo.

Otto Karvonen (s.1975, Helsinki) on valmistunut taiteen maisteriksi Amsterdamin Sandberg Instituutista. Hän on toteuttanut lukuisia julkiseen tilaan sijoittuvia teoksia sekä Suomessa että ulkomailla. Karvonen on tullut tunnetuksi performansseista sekä tilapäisistä veistoksista ja installaatioista, jotka tuottavat ohikiitäviä ¿nyrjähdyksiä¿ jokapäiväisiin rutiineihimme. Kaupungin juuret on Karvosen ensimmäinen pysyvä julkinen teos Helsingissä.

Kaupungin juuret – Palvelukartta

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Kalenteri

Kalenteri