Saavutettavuustyökalut

Kellosaaren varavoimalan maisemointi

Kellosaarenranta 7 • Helsinki • Tekijä Klaus Aalto
Julkistettu 2003 • © Taiteilija

Helsingin Energia järjesti kilpailun Kellosaaren varavoimalan piha-alueen maisemoinnista lisätäkseen ympäristön viihtyisyyttä. Kilpailuun osallistuivat Taideteollisen korkeakoulun opiskelijat, joista voittaja valittiin yleisöäänestyksellä. Kahdeksasta ehdotuksesta kilpailun voitti Klaus Aallon suunnitelma.

Suunnitelmassa voimalan sisäpuolinen betoniaita ja suuri öljysäiliö on koristeltu tapettiaiheisin kuvioin. Aidan kuviot ovat punaisia ja ne on maalattu vaalealle pohjalle. Säiliötä koristavat valkoiset kuviot keltaisella pohjalla.

Kellosaarenrannan suunnasta säiliötä kohti kulkee punaiseksi maalattu asfaltoitu polku, jonka vierelle on istutettu pensaita. Voimalan piha on suljettua aluetta, mutta teosta voi katsella Kellosaarenrannan suunnasta.

Teos ei kuulu Helsingin taidemuseon kokoelmaan.

Kellosaaren varavoimalan maisemointi – Palvelukartta

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo