Saavutettavuustyökalut

Kolme aitaa

Konala • Helsinki • Tekijä Denise Ziegler
Julkistettu 2010 • © Kuvasto

Denise Zieglerin teos Kolme aitaa koostuu nimensä mukaisesti kolmesta puistoon sijoitetusta aidasta. Niiden mallit on otettu Helsingin keskustan "aitavalikoimasta". Yksi malleista on Meilahden sairaala-alueelta 60-luvulta, toinen funkis-tyylinen malli on Töölön Topeliuksenkadulta ja kolmas, vanha kivitolpista ja ketjusta koostuva malli, on Kallion kirjaston edustalta.

Taiteilija on tutkinut kaupungin aitoja ja havainnut, että aitojen funktio vaihtelee kaupungin eri puolilla. Kukkapenkkien tai tonttien rajoja merkkaavia koristeellisia aitoja löytyy enemmän Helsingin keskustan tuntumasta. Näkösuojaksi ja kulun estämiseksi rakennettuja aitoja puolestaan on enimmäkseen Helsingin reuna-alueilla. Teoksen ideana oli siirtää Helsingin keskustan aitoja kaupungin reuna-alueelle.

Teoksen materiaalit ovat ruostumaton teräs, taottu rauta, teräsverkko, betoni ja kivi. Taiteilija on sijoittanut kolme aitaelementtiä tarkasti harkittuihin paikkoihin Hilapellon puiston nurmialueelle.

Teoksen toteuttamisen aikana Helsingin taidemuseo oli myös yhteydessä paikalliseen Konala-seuraan ja järjesti taiteilijan kanssa aita-aiheisen pedagogisen projektin paikallisen Hilapellon ala-asteen oppilaille.

Denise Zieglerin teos Kolme aitaa julkistettiin Konalan Hilapellon puistossa maanantaina 11.10.2010. Helmikuussa 2011 Ympäristötaiteen säätiö palkitsi teoksen Kolme aitaa Vuoden ympäristötaideteos -kunniakirjalla 2010.

Teos kuuluu Helsingin taidemuseon kokoelmaan.Ziegler on toteuttanut Helsinkiin myös Konsertto Laaksolle -nimisen julkisen teoksen Töölön jalkapallostadionin läheisyyteen.

Teos kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Kolme aitaa – Palvelukartta

Denise Ziegler: Kolme aitaa, 2010. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Taru Tuulia Tittonen

Denise Ziegler: Kolme aitaa, 2010. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Taru Tuulia Tittonen