HAM Tennispalatsi

Avoinna tänään 11-19

 • Ti – Su 11–19
 • Ma Suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatsi sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset meille julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi Reittioppaasta.

Yhteystiedot

Liput

 • Normaali pääsymaksu  10 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alennettu pääsymaksu  8 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alle 18-vuotiaat  0 €
 • HAM-galleria ja maksuton puoli  0 €
 • Museoliiton museokortilla  0 €
  Osta museokortti meiltä  64,90 €

Osaan museota pääsee aina ilmaiseksi!

Lisätietoja lippujen hinnoista

Opastukset ja työpajat

Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla.

 

Tutustu opastustuksiin ja taidepajoihin

Saavutettavuus

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM:in lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kouluille ja päiväkodeille

HAM tarjoaa peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia opastuksia ja taidepajoja. Opastus kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Opastukset ja taidepajat koululaisille

Lähde/UKK-muistomerkki

Hakasalmen puisto, Töölö • Helsinki • Tekijä Pekka Jylhä
Julkistettu 2000 • © Kuvasto

Urho Kaleva Kekkonen (1900-86) valittiin Suomen tasavallan presidentiksi vuonna 1956 ja hän hallitsi maata 1980-luvun alkuun saakka. Presidentti Kekkonen kuoli 1986.

Taiteilija Pekka Jylhä voitti UKK-monumentista järjestetyn kilpailun 1997 ja hänet valittiin muistomerkin tekijäksi. Taiteilija kuvaa teoksensa syntyvaiheita seuraavasti: "Teos syntyi luontokokemuksesta; tunteesta, jonka kokee, kun on vaaran laella, meren äärellä tai lähteen reunalla. Korkeamman läsnäolosta, jostakin suuremmasta, jossa voi eheytyä ja jossa on hyvä olla".

Hakasalmen puistoon, Finlandia-talon viereen sijoitettu ympäristöteos koostuu pisaran muotoisesta lähteestä, välkehtivästä vedestä ja pronssisista käsistä. Taustalla olevassa kalliossa on kohokirjaimin teksti "URHO KEKKONEN". Presidentin elinvuodet 1900-1986 on kaiverrettu maassa olevaan kiveen. Nimikiven viereen taiteilija on istuttanut ruusupensaan, joka on peräisin presidentti Kekkosen syntymäkodin pihalta Kainuusta.

Lähteen reunalla olevien kahdeksan metriä korkeiden pylväiden päissä on neljä pronssista kättä. Taiteilijan mukaan kädet vertautuvat presidentti Kekkoseen, joka ajatteli ja ilmaisi itseään käsiensä kautta. Hän kirjoitti kaiken käsin, myös kuuluisat myllykirjeensä. Veden alta valaistu allas on haponkestävää terästä. Sen pinta-ala on yli 60 neliömetriä ja syvyys noin metri. Kiertoveden ja lämmityksen ansiosta Lähde pysyy sulana myös talvella.

Teoskokonaisuus julkistettiin presidentti Kekkosen syntymän satavuotispäivänä 3.9.2000 presidentti Tarja Halosen ja kutsuvieraiden läsnäollessa.

Patsas puhuu sinulle: http://suomenpresidentit.fi/kekkonen/

Lähde/UKK-muistomerkki – Palvelukartta

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Maija Toivanen

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Maija Toivanen

Kalenteri

Kalenteri