HAM Tennispalatsi

Avoinna tänään 11-19

  • Ti – Su 11–19
  • Ma Suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatsi sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset meille julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi Reittioppaasta.

Yhteystiedot

Liput

  • Normaali pääsymaksu  10 €
  • Alennettu pääsymaksu  8 €
  • Alle 18-vuotiaat  0 €
  • HAM-galleria ja maksuton puoli  0 €
  • Museoliiton museokortilla  0 €
    Osta museokortti meiltä  64,90 € (1.1.2018 alkaen 68,00 €)

Osaan museota pääsee aina ilmaiseksi!

Lisätietoja lippujen hinnoista

Opastukset ja työpajat

Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla.

 

Tutustu opastustuksiin ja taidepajoihin

Saavutettavuus

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM:in lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kouluille ja päiväkodeille

HAM tarjoaa peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia opastuksia ja taidepajoja. Opastus kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Opastukset ja taidepajat koululaisille

Leikki II / Aallottaria

Kappeliesplanadi, Kaartinkaupunki • Helsinki • Tekijä Viktor Jansson
Julkistettu 1940 • © Muu tekijänoikeuden haltija

Leikki II on yksi Viktor Janssonin viidestä 1940-44 valmistuneesta suihkukaivoveistoksesta. Leikki II, joka tunnetaan myös nimellä Aallottaria, pystytettiin Helsingin kaupungin tilauksesta Kappeliesplanadin vesialtaan kaunistukseksi 1942.

Veistos kuvaa kahden merenneidon leikkiä aalloilla kalan kanssa. Veistoksen muotokieli on hiottua ja eleganttia klassismia, jonka vauhdikasta liikevaikutelmaa korostaa kaaressa suihkuava vesi. Suuremman kalanpyrstöisen merenneidon mallina on ollut kuvanveistäjän tytär, muumihahmojen äiti, Tove Jansson.

Merenneitoaihe kiinnosti Janssonia (1886-1958) erityisesti sotavuosien aikana. Veistos on pronssia ja sen korkeus on 115 cm. Ks. myös Hei vaan / Vapaa kyyti, Kappeliesplanadilla.

Teos kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Leikki II / Aallottaria – Palvelukartta

Viktor Jansson: Leikki II / Aallottaria, 1940. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Viktor Jansson: Leikki II / Aallottaria, 1940. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Kukorelli

Kalenteri

Kalenteri