HAM Tennispalatsi

Avoinna tänään 11-19

 • Ti – Su 11–19
 • Ma Suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatsi sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset meille julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi Reittioppaasta.

Yhteystiedot

Liput

 • Normaali pääsymaksu  10 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alennettu pääsymaksu  8 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alle 18-vuotiaat  0 €
 • HAM-galleria ja maksuton puoli  0 €
 • Museoliiton museokortilla  0 €
  Osta museokortti meiltä  64,90 €

Osaan museota pääsee aina ilmaiseksi!

Lisätietoja lippujen hinnoista

Opastukset ja työpajat

Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla.

 

Tutustu opastustuksiin ja taidepajoihin

Saavutettavuus

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM:in lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kouluille ja päiväkodeille

HAM tarjoaa peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia opastuksia ja taidepajoja. Opastus kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Opastukset ja taidepajat koululaisille

Maailman rauha

Hakaniemen ranta, Siltasaari, Kallio • Helsinki • Tekijä Oleg Kirjuhin
Julkistettu 1990 • © Taiteilija

Moskovan kaupungin Helsingille lahjoittama veistos Maailman rauha paljastettiin 14.1.1990. Veistoslahja oli osa kaupunkien välistä ystävyys- ja kuttuurivaihtotoimintaa. Maailman rauha on itse asiassa vain yksi kopioista, joita on levitetty lukuisiin Neuvostoliiton kaupunkeihin. Helsinki jäi tiettävästi viimeiseksi ja ainoaksi Neuvostoliiton ulkopuoliseksi Maailman rauhan pystytyspaikaksi. Helsinki lahjoitti vastavuoroisesti Moskovalle Antti Neuvosen Kansojen ystävyys -veistoksen, joka sijoitettiin sinne varta vasten suunniteltuun lahjaveistospuistoon. Neuvosen veistoksesta on muunnelma Helsingin Itäkeskuksessa.

Kansantaiteilija Kirjuhinin veistos on esimerkki neuvostoliittolaisesta sosialistisesta realismista. Veistoksen aiheena on eri mantereiden asukkaat, jotka kannattavat lehvin koristettua maapalloa rauhan puolesta järjestetyssä mielenosoituksessa. Veistoksen jalustassa on teksti: "Maailman rauha Moskovan lahja Helsingille kuvanveistäjä O. S. Kirjuhin 1989".

Kaupunkien välistä veistostenvaihtoa oli ehdotettu jo 1980-luvun alussa. Lopulta kiivas keskustelu Maailman rauhan sijoittamispaikasta ja sopivuudesta Helsingin miljööseen teki hankkeesta pitkällisen prosessin, joka pyörähti kunnolla eteenpäin vasta veistoksen saavuttua osina Helsinkiin lokakuussa 1989. Taiteilija Kirjuhin oli paikalla valvomassa patsaan hitsaustöitä. Paljastustilaisuudessa puhuivat Moskovan kaupunkineuvoston toimeenpanevan komitean puheenjohtaja Valeri T. Saikin ja Helsingin kaupunginjohtaja Raimo Ilaskivi. Ilaskivi totesi veistoksen olevan voimakas ja puhutteleva, mutta myös keskustelua aiheuttanut työ, joka kuitenkin toivon mukaan saa ihmiset pohtimaan maailman tilaa ja perimmäisiä arvoja.

Veistos on pronssia ja jalustan kanssa 6,5 metriä korkea.

Maailman rauha – Palvelukartta

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Rikkonen

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Hanna Rikkonen

Kalenteri

Kalenteri