Saavutettavuustyökalut

Paluu tulevaisuuteen (Poistettu)

Laivapojanaukio 1 • Helsinki • Tekijä Anne Meskanen
Julkistettu 2011 • © Kuvasto

Anne Meskanen suunnitteli ja toteutti Paluu tulevaisuuteen nimisen teoksen Jätkäsaaressa sijaitsevaan vanhaan, kiinteistöviraston kunnostamaan puhelinkoppiin.

Teos koostui kahdesta hahmosta, jonka valokset on otettu elävästä mallista. Luonnollista kokoa olevien mallien todentuntuisuutta rikkoi ainoastaan vaaleanpunainen väri. Teos oli toteutettu sävytetystä epoksihartsista.

Taiteilijan mukaan teoksen ajatuksena oli illuusio jatkuvasta liikkeestä, painottomuuden ja putoamisen tunteesta. Teoksen luonnosteluvaiheessa Meskanen pohti aikamatkailua, historiaa ja muistia. Teos olikin samanaikaisesti näkymä menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Tekijä näkee teoksessa myös yhteyksiä ihmisten välisten suhteiden ja kommunikaation monimutkaisuudesta.

Teos julkistettiin Jätkäsaaressa 4.10.2011. HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin kuulunut teos suunniteltiin määräaikaiseksi ja poistettiin 2017.

Paluu tulevaisuuteen (Poistettu) – Palvelukartta

Anne Meskanen: Paluu tulevaisuuteen, 2011. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo

Anne Meskanen: Paluu tulevaisuuteen, 2011. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo