HAM Tennispalatsi

Avoinna tänään 11-19

 • Ti – Su 11–19
 • Ma Suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatsi sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset meille julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi Reittioppaasta.

Yhteystiedot

Liput

 • Normaali pääsymaksu  10 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alennettu pääsymaksu  8 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alle 18-vuotiaat  0 €
 • HAM-galleria ja maksuton puoli  0 €
 • Museoliiton museokortilla  0 €
  Osta museokortti meiltä  64,90 €

Osaan museota pääsee aina ilmaiseksi!

Lisätietoja lippujen hinnoista

Opastukset ja työpajat

Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla.

 

Tutustu opastustuksiin ja taidepajoihin

Saavutettavuus

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM:in lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kouluille ja päiväkodeille

HAM tarjoaa peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia opastuksia ja taidepajoja. Opastus kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Opastukset ja taidepajat koululaisille

Talvisodan kansallinen muistomerkki

Kasarmitori • Kasarmitori • Tekijä Pekka Kauhanen
Julkistettu 2017 • © Kuvasto

Kuvanveistäjä Pekka Kauhanen (s. 1954) on suunnitellut useita julkisia taideteoksia eri puolille Suomea. Hänen monitulkintaisia teoksiaan yhdistää lähestyttävyys ja usein myös huumori. Kauhasen mukaan hänen veistoksensa rakentuvat legotekniikalla eli yhdistelemällä eri materiaaleista veistosaihioita, jotka valetaan pronssin, alumiiniin tai ruostumattomaan teräkseen.

Keskustelu Talvisodan kansallisen muistomerkin saamiseksi Helsinkiin käynnistyi jo 2000-luvun alussa. Vuonna 2009 perustettiin Talvisotayhdistys, joka lähti viemään hanketta konkreettisesti eteenpäin. Hanke käynnistettiin kansainvälisellä, avoimella taidekilpailulla vuonna 2013. Ehdotuksia tuli kaiken kaikkiaan 258.

Kaksivaiheisen kilpailun voittajaksi valittiin Pekka Kauhasen ehdotus Valon tuoja. Muistomerkin peruskivi muurattiin 13.3.2015, jolloin oli kulunut tasan 75 vuotta talvisodan päättymisestä.

Valmis teos paljastettiin Helsingin Kasarmitorilla 30.11 2017. Se on valmistettu haponkestävästä teräksestä ja sen jalustaan on sijoitettu 105 talvisodasta kertovaa valokuvaa. Kuvat kertovat sodan taustoista, tapahtumista, kotirintamasta, kansainvälisestä avusta, naisten roolista ja sodan loppumisesta. Ne korostavat yksittäisten miesten ja naisten tehtäviä ja kohtaloita.

Teos kuuluu HAM Helsingin taidemuseon kokoelmiin.

Talvisodan kansallinen muistomerkki – Palvelukartta

Pekka Kauhanen: Talvisodan kansallinen muistomerkki, 2017. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: HAM / Maija Toivanen
<br />

Pekka Kauhanen: Talvisodan kansallinen muistomerkki, 2017. Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: HAM / Maija Toivanen

Kalenteri

Kalenteri