HAM Tennispalatsi

Avoinna tänään 11-19

 • Ti – Su 11–19
 • Ma Suljettu

Poikkeavat aukioloajat

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatsi sijaitsee Helsingin keskustassa Kampin kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääset meille julkisilla liikennevälineillä helposti mistä tahansa pääkaupunkiseudulta. Katso paras vaihtoehtosi Reittioppaasta.

Yhteystiedot

Liput

 • Normaali pääsymaksu  10 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alennettu pääsymaksu  8 €
 • (1.-24.8. liput 5 €)
 • Alle 18-vuotiaat  0 €
 • HAM-galleria ja maksuton puoli  0 €
 • Museoliiton museokortilla  0 €
  Osta museokortti meiltä  64,90 €

Osaan museota pääsee aina ilmaiseksi!

Lisätietoja lippujen hinnoista

Opastukset ja työpajat

Lauantain yleisöopastukset ovat avoimia kaikille pääsylipun hinnalla.

 

Tutustu opastustuksiin ja taidepajoihin

Saavutettavuus

Tennispalatsi on liikkumisesteetön. HAM:in lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle. Näyttelytilat ovat kahdessa kerroksessa (2. ja 3.krs.). Näyttelytilojen sisällä on hissiyhteys kolmanteen kerrokseen.

Saavutettavuus ja esteettömyys

Kouluille ja päiväkodeille

HAM tarjoaa peruskoululaisille, lukiolaisille ja toisen asteen oppilaitoksen opiskelijoille edullisia opastuksia ja taidepajoja. Opastus kannattaa varata hyvissä ajoin, vähintään kaksi viikkoa etukäteen.

Opastukset ja taidepajat koululaisille

Työläisäiti

Työläisäidin puisto, Sturenkatu / Läntinen Brahenkatu, Alppiharju • Helsinki • Tekijä Panu Patomäki
Julkistettu 1996 • © Kuvasto

Työläisäiti-veistoksen julkistamistilaisuus oli Äitienpäivänä 12.5.1996. Paikalla oli satoja helsinkiläisiä todistamassa, kun Tasavallan presidentin puoliso rouva Eeva Ahtisaari paljasti veistoksen.

Ajatus Työläisäidille omistetusta muistomerkistä syntyi 1992 Vallilan Päijänne-saunan saunaporukassa. Viereisellä Kirstinkadulla lapsena asuneita ns. Kirstarin jengiläisiä sekä laaja joukko muita lähti mukaan hankkeeseen. Muistomerkki toteutui näiden aktiivisten ja innostuneiden kaupunkilaisten aloitteesta. Patsastoimikunta järjesti hankkeelle rahoitusta varainhankintatempauksilla.

Työläisäiti-veistos esittää äitiä ja tytärtä vääntämässä vettä pestystä lakanasta. Veistosryhmä on tehty joka puolelta katseltavaksi, materiaali on pronssia ja tyyli jäntevää realismia. Kallio-lehti järjesti äänestyksen veistoksen henkilöhahmojen nimistä: äiti nimettiin Lyyliksi ja tytär Liisaksi.

Kallioon kiinnitetyssä messinkilaatassa on teksti: "Paljastettu äitienpäivänä 12.5.1996 kiitollisuuden osoituksena työläisäideille". Veistoshankkeen puuhamiehille on muodostunut perinne viedä paikalle kukkatervehdys aina äitienpäivänä kello 12.00.

Työläisäiti – Palvelukartta

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Maija Toivanen

Et voi käyttää kuvaa kaupallisiin tarkoituksiin. © Kuva: Helsingin taidemuseo / Maija Toivanen

Kalenteri

Kalenteri