HAM Tennispalatset

Öppet idag 11-19

  • Tis–Sön 11–19
  • Mån stängt

Avvikande öppettider

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatset finns i Helsingfors centrum i närheten av Kampens köpcentrum. Det är lätt att komma till oss med kollektivtrafik från hela huvudstadsregionen. Hitta det bästa alternativet i Reseplaneraren.

Kontaktuppgifter

Biljetter

  • Vanligt inträde 10 €
  • Reducerat inträde 8 €
  • Barn under 18-år 0 €
  • HAM-galleriet och den avgiftsfria sidan 0 €
  • Museiförbundets museikort  0 €
  • Köp ett museikort av oss 64,90 € (f.o.m. 1.1.2018 68,00 €)

Mer information

Det är alltid gratis inträde till en del av museet!

 

Guidningar och konstverkstäder

På lördagar är guidningarna för allmänheten öppna för alla till priset av inträdesbiljetten.

 

Bekanta dig med guidningar och konstverkstäder

Tillgänglighet

Tennispalatset är tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar.

HAM:s biljettkassa och ingång finns på Tennispalatsets andra våning, och kan nås med hiss som finns i närheten av alla ytterdörrar. I ändan av Södra Järnvägsgatan finns rulltrappor direkt till museets biljettkassa. Utställningslokalerna finns i två våningar. Det finns en hissförbindelse till den övre utställningsvåningen (3 vån.) i museets inneraula.

Tillgänglighet och åtkomlighet

För skolor och daghem

HAM erbjuder förmånliga guidningar och konstvärkstäder för grundskoleelever, gymnasieelever och elever på andra stadiet. Det lönar sig att reservera guidningen i god tid, minst två veckor på förhand.

Guidningar och konstverkstäder för skolelever

Antti Laitinens verk Armour står klart i Tölövikens park

2.11.2016 9:58

Antti Laitinen: Armour, 2016 © HAM / Maija Toivanen
Antti Laitinen: Armour, 2016 © HAM / Maija Toivanen

 Tölövikens park i Helsingfors har fått ett tillfälligt verk av konstnären Antti Laitinen (f. 1975) kallat Armour. Stålskulpturen, som har formen av en rustning för ett träd, skapar associationer till frågor kring samlivet mellan människan och naturen och platsar till sina teman bra i en stadspark. Det över fem meter höga verket står vid infarten till parken, på den lilla kullen i korsningen av Tölöviksgatan och Karamzins strand.

Antti Laitinen har byggt sin trädrustning av blank stålplåt kring en riktig trädstam. Efter det har han tagit isär rustningen och byggt upp den igen den på en stålram. Tomt och löstaget från trädet ser verket ut som om det efter användningen skulle ha lyfts upp för förvaring på ett rustningsställ.

”Det var vanligen riddare och deras hästar, ibland rentav stridselefanter, som bar rustning. De bästa rustningarna byggdes enligt mått, på användaren. För träd har man veterligen inte tidigare byggt rustningar.”
Antti Laitinen

Antti Laitinen, som representerade Finland på Venedigbiennalen 2013, har skapat flera offentliga konstverk i Finland och utomlands. Konstnären, som är känd för sin mångsidiga hantering av olika material och sina performativa verk, seglade till exempel över Finska viken med sin hemmagjorda barkbåt i verket Bark Boat 2011.

Armour är en skulptur beställd av Helsingfors byggnadskontor. HAM Helsingfors konstmuseum har verkat som konstsakkunnig i projektet.

Kalender

Kalender