Åtkomlighetsverktyg

Gilbert & George och år 2018 på HAM

26.10.2017 9:20

Hösten 2018 presenterar HAM för första gången i Finland en utställning av det världskända brittiska konstnärsparet Gilbert & George. De har beskrivits som ”levande skulpturer”, och i sina fotografier men också i sitt dagliga liv framträder de på konstens villkor. Deras genomtänkta stil och offentliga framträdanden fungerar som performance. De inte bara skapar konst utan är det själva.

Årets andra storutställning Graffiti på våren behandlar graffitins historiska rötter och situation i dag, i synnerhet den helsingforsiska graffitikulturens kopplingar till det internationella fältet.

Pulutunneli, 1992

Under året visar HAM också flera helheter med anknytning till konstmuseets egna samlingar, med namn som Ulla Jokisalo, Jussi Kivi och Tove Jansson. HAM-galleriet och HAM-hörnet fortsätter att presentera aktuell samtidskonst.

Kommande utställningar på HAM

Jussi Kivi: Odottamaton valoilmiö, 2013 © Jussi Kivi
Jussi Kivi: Odottamaton valoilmiö, 2013 © Jussi Kivi
Ulla Jokisalo: Monokkeli, Monocle, 2017 © Ulla Jokisalo
Tove Jansson Klovharussa © Per Olov Jansson
Tove Jansson Klovharussa © Per Olov Jansson