HAM Tennispalatset

Öppet idag 11-19

  • Tis–Sön 11–19
  • Mån stängt

Avvikande öppettider

Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki

HAM Tennispalatset finns i Helsingfors centrum i närheten av Kampens köpcentrum. Det är lätt att komma till oss med kollektivtrafik från hela huvudstadsregionen. Hitta det bästa alternativet i Reseplaneraren.

Kontaktuppgifter

Biljetter

  • Vanligt inträde 10 €
  • Reducerat inträde 8 €
  • Barn under 18-år 0 €
  • HAM-galleriet och den avgiftsfria sidan 0 €
  • Museiförbundets museikort  0 €
  • Köp ett museikort av oss 64,90 €

Mer information

Det är alltid gratis inträde till en del av museet!

 

Guidningar och konstverkstäder

På lördagar är guidningarna för allmänheten öppna för alla till priset av inträdesbiljetten.

 

Bekanta dig med guidningar och konstverkstäder

Tillgänglighet

Tennispalatset är tillgängligt för personer med funktionsnedsättningar.

HAM:s biljettkassa och ingång finns på Tennispalatsets andra våning, och kan nås med hiss som finns i närheten av alla ytterdörrar. I ändan av Södra Järnvägsgatan finns rulltrappor direkt till museets biljettkassa. Utställningslokalerna finns i två våningar. Det finns en hissförbindelse till den övre utställningsvåningen (3 vån.) i museets inneraula.

Tillgänglighet och åtkomlighet

För skolor och daghem

HAM erbjuder förmånliga guidningar och konstvärkstäder för grundskoleelever, gymnasieelever och elever på andra stadiet. Det lönar sig att reservera guidningen i god tid, minst två veckor på förhand.

Guidningar och konstverkstäder för skolelever

Cris af Enehielms verk till Arbis

6.11.2017 11:28

Cris af Enehielm: Elämä on yhtä juhlaa, 2017, ripustus Arbikseen © HAM / Hanna Kukorelli
Cris af Enehielm: Elämä on yhtä juhlaa / Livet är en fest / Life is One Long Party, 2017 © HAM / Hanna Kukorelli

Arbetarinstitutet Arbis får två nya offentliga verk till sin aula. Cris af Enehielms oljemålningar Livet är en fest och Swing (2017) utstrålar den glädje som hör samman med verksamheten och samvaron på Arbis. Verkens ankomst till Arbis på Dagmarsgatan firas måndagen den 6.11 klockan 16.

HAM beställde verken till samma väggar som tidigare pryddes av Tove Janssons fresker med festtema. De sköra freskerna som kräver museiförhållanden flyttades till HAM i Tennispalatset 2015.

”Till minne av gångna tider har jag låtit mig inspireras av Toves festtema. Arbis är en plats där man vill inspireras och finna samvaro och glädje. Ifall mina målningar på Arbis kunde tala skulle de säkert tala svenska och sjunga atonalt i dur”.
– Cris af Enehielm

Cris af Enehielm (f. 1954) blev känd på 1980-talet för sitt feministiska och provokativa måleri. Hon är också en central profil i performancekonsten i Finland, och verkar också mångsidigt som skådespelare, regissör, manusförfattare, dansare, kostymdesigner och scenograf. Hon berättar att hon för sina målningar till Arbis hämtat inspiration från det lekfulla, naiva och humoristiska uttrycket i sin tidiga konst.

HAM förvärvar och placerar offentlig konst på olika håll i Helsingfors, i såväl parker som på gator och i läroinrättningar, servicehus och daghem. De till Arbis beställda verken visades för första gången på Cris af Enehielms utställning på HAM sommaren 2017.

Kalender

Kalender