Åtkomlighetsverktyg

Outsider Art Festival OAF kommer till HAM 12–21.8.2022

3.8.2022 14:23

Bild: Satu ja Maria Tani

Outsider Art Festival 2022 erbjuder ett mångsidigt konstprogram med över 20 evenemang på olika håll i staden samt på nätet. OAF festivalguider leder publiken till att sjunga karaoke på Medborgartorget, besöka konstutställningar i HAM och i galleriet Pertin Valinta i Hagnäs samt att njuta av energin i livekonserter i G Livelab. I Kino Regina i Ode samt på OAF Online Stage kan publiken se filmer. I HAM-hörnet och via Radio Helsinki kan man lyssna på ett aktuellt diskussionsprogram.​ Läs mer på festivalens webbplats.

OAF X HAM-hörnet

OAF fyller HAM-hörnet med ett intressant programutbud 12–21.8. Det utlovas verkstäder, diskussioner med konstnärer, kuratorer och mentorer, karaoke, uppträdanden och en grupputställning. Se programmet här.

OAF grupputställning

OAF grupputställning innehåller verk av Maarit HedmanNick AlfredNikke LiinamaaPanu “Prinssi” PalmPäivi PlyhmSalla KarppanenValtteri Kleemola samt Satu och Maria Tani. Utställningen speglar verkligheten och känslomässiga upplevelser, allt emellanåt med en nypa humor och ironi. Utställningen kurateras av Riina Noro, Milla Göös, Jani Leinonen och Pekka Elomaa. OAF utställningsguidningar ordnas av arbetsgrupper vid Autismisäätiö och Pertin Valinta samt Helsingforsungdomar. Verken finns utställda i HAM-hörnet och museets aula 12–21.8.2022 (stängt måndagen 15.8.2022). Läs mer om utställningen här.

Evenemangen är avgiftsfria. Varmt välkommen!